Οι διάσημοι στην πρεμιέρα της νέας σειράς του Mega! To TLIFE ήταν εκεί!

Στον κινηματογράφο “Apollon” έγινε χθες το βράδυ η επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς animation του Mega “Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”, που θα προβάλλεται από τον Οκτώβρη στη μικρή οθόνη. Πολλές ήταν οι λαμπερές παρουσίες που βρέθηκαν στην avant premier της σειράς. Το TLIFE ήταν εκεί για να σου αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες.

Πολλοί ήταν οι Έλληνες ηθοποιοί που βρέθηκαν στη λαμπερή βραδιά και περίμεναν με ανυπομονησία να δουν την ειδικά διαμορφωμένη τηλεταινία για την σειρά animation “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, που σκηνοθετούν ο Γιώργος Φειδάς και ο Γιάννης Τσιτσώνης. Πρώτοι έφθασαν στο σινεμά ο Πάνος Μουζουράκης που θα “δανείσει” τη φωνή του στον βασικό πρωταγωνιστή της σειράς Μένιπο, μαζί με την Μαρία Σολωμού, η οποία κάνει guest στη σειρά.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βρέθηκαν εκεί ήταν ο Γιάννης Παπαζήσης, η Υρώ Μανέ, ο Γιώργος Καραμίχος και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Ακόμη, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε η τηλεταινία βρέθηκε και ο γνωστός κριτικός ταινιών Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Η τηλεταινία απέσπασε καλές κριτικές, αν και οι σκηνοθέτες ενημέρωσαν το κοινό πως αυτό που είδε ήταν μια πρώτη γεύση και τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις στο μέλλον. Η συγκεκριμένη σειρά κινουμένων σχεδίων για μεγάλους, όπως την ονόμασαν οι συντελεστές της αποτελεί μια σύγχρονη, άγρια σάτιρα στην υποκριτική Ελλάδα που δεν αφήνει κανένα τοπικό μύθο όρθιο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο concept, δεδομένου ότι είναι και η πρώτη σατιρική σειρά σε animation στην Ελλάδα και αυτό αποτελεί μια πρόκληση, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της.
Η σειρά παρουσιάζει την ιστορία του Μένιπου, ενός φιλοσόφου της αρχαιότητας που έζησε πριν από 2300 χρόνια. Η υπόθεση ξεκινά όταν ο Μένιπος πέθανε, ο Θεός Ερμής τον πέταξε στη βάρκα, ο Χάρος τον πέρασε απέναντι, όταν όμως ήρθε η ώρα να πληρώσει τον οβολό, εκείνος είπε… “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” …και συνέχισε να ζει εκμεταλλευόμενος το πρώτο ηλίθιο γραφειοκρατικό παραθυράκι της ιστορίας.
Δυο χιλιάδες χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει και ακόμη κι αν πεθάνεις κάποιον πρέπει να πληρώσεις! Στο σήμερα ο Χάρος κι ο Ερμής θέλουν να πάρουν σύνταξη και ν’αποσυρθούν με τους υπόλοιπους αθάνατους στο Μαϊάμι. Μοναδικό τους πρόβλημα είναι εκείνος ο οβολός του Μένιππου. Παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις του ίδιου η συμφωνία επέρχεται: Ο Μένιππος πρέπει στην σύγχρονη Ελλάδα να βρει μία νόμιμη δουλειά και να παραδώσει έναν οβολό στον Χάρο. ‘Ζήσε Μάη μου να φας τρι-φύλι”!
H συνέχεια επί της οθόνης…
Δες φωτογραφίες από το λαμπερό event:


Η Μαρία Σολωμού


Ο Γιάννης Παπαζήσης


Η Υρώ Μανέ


Ο Γιάννης Παπαζήσης με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη!


Ο Πάνος Μουζουράκης


Ο Θανάσης Τσαλνταμπάσης


Ο Γιώργος Καραμίχος


Οι ηθοποιοί συζητούν πριν την προβολή!


Στην αίθουσα προβολής ο Γιάννης Τσιτσώνης και ο Γιώργος Φειδάς!

Ρεπορτάζ: Άρτεμις Θύμιου, Νατάσσα Στρόβιλα

Read More

And More