Οι διασημότεροι πίνακες ζωγραφικής!

Η ζωγραφική είναι η τέχνη της αναπαραγωγής μιας πραγματικής ή μια φανταστικής εικόνας. Ένας πίνακας ζωγραφικής, μπορεί να σε ηρεμίσει, να σε κάνει να προβληματιστείς ή ακόμα και να διασκεδάσεις ψάχνοντας να βρεις τι πραγματικά θέλει να δείξει ο ζωγράφος πίσω από κάθε του πινελιά.

Μπορεί να μην έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες και κάποια έργα του, που σίγουρα δεν σου έχουν περάσει απαρατήρητα. Κομμάτια διαχρονικά και ανεκτίμητης πλέον αξίας. Ας τα γνωρίσουμε…

Guernica:

Είναι ίσως το διασημότερο έργο του κορυφαίου ζωγράφου Pablo Picasso. Δημιουργήθηκε το 1937. Απεικονίζει την απανθρωπιά και την αγριότητα του πολέμου. Αφορμή στάθηκε ο ισπανικος εμφύλιος πόλεμος, στα πλαίσια του οποίου οι Γερμανοί πιλότοι της αεροπορίας των εθνικιστών, βομβάρδισαν την πόλη Γκερνίκα. Ο συγκεκριμένος πίνακας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και στην αρχή δεν άρεσε σε κανέναν. Πλέον όμως αποτελεί κειμήλιο για τον χώρο της τέχνης.

La nascita di Venere (Η γέννηση της Αφροδίτης):

Πρόκειται για ένα αριστούργημα του Ιταλού ζωγράφου Sandro Botticelli. Δημιουργήθηκε μεταξύ του 1485 – 1486. Απεικονίζει τη γέννηση της θεάς του έρωτα, της Αφροδίτης. Κάποιοι πιστεύουν πως τον συγκεκριμένο πίνακα τον παρήγγειλε κάποιο μέλος της οικογένειας των Μεδίκων. Πιθανόν η κοπέλα που συμβολίζει την Αφροδίτη να είναι η Σιμονέττα, μια κοπέλα που ο ζωγράφος αγαπούσε κρυφά.

L’Ultima Cena (Ο μυστικός δείπνος):

Μία παρόμοια εικόνα την έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι μας. Πρόκεται για ένα αριστούργημα του Leonardo Da Vinci. Δημιουργήθηκε το διάστημα 1495 – 1498. Απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με τους μαθητές Του.

Μόνα Λίζα:

Η Μόνα Λίζα μαζί με το Μυστικό Δείπνο, αποτελούν ίσως τα πιο σημαντικά έργα του Leonardo Da Vinci. Το δημιούργησε μεταξύ των χρόνων 1503 – 1507 στη Φλωρεντία. Το αινιγματικό χαμόγελο και το άμεσο βλέμμα, τό έχουν κάνει ένα από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα έργα ζωγραφικής.

Τhe Creation of Adam (Η δημιουργία του Αδάμ):

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Michelangelo. Δημιουργήθηκε το 1511 και βασίζεται στις βιβλικές περιγραφές για τη δημιουργία του ανθρώπινου είδους.

Εl Caballero de la mano al pecho

Ίσως το σημαντικότερο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή αλλιώς όπως έγινε ευρέως γνωστός του El Greco. Ο συγκεκριμένος πίνακας δημιουργήθηκε το διάστημα 1578 – 1580. Απεικονίζει έναν ευγενικό κύριο για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά. Ακόμη κι ότι έχει μόνο ένα χέρι μιας και δεν μπορεί κανείς με τίποτα να διακρίνει το άλλο.

Last Judgement (Δευτέρα Παρουσία)

Άλλο ένα συγκλονιστικό έργο τέχνης του Michaelangelo. Απεικονίζει τη Δευτέρα Παρουσία και δημιουργήθηκε το διάστημα 1537 – 1541 για την Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό.

Read More

And More