Οι επώνυμες Ελληνίδες που είχαν την γενναιότητα να μιλήσουν για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν

Η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 1998 από Παράγοντα της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα ντόμινο αποκαλύψεων τόσο για τον χώρο του αθλητισμού, τον ακαδημαΐκό αλλά και του θεάματος. Χιλιάδες γυναίκες στάθηκαν στο πλευρό της και την υποστήριξαν, αποκαλύπτοντας τις δικές τους “μαύρες” ιστορίες που είχαν προσπαθήσει να θάψουν μέσα τους, σπάζοντας μια και καλή τη σιωπή!

Με αφορμή την καταγγελία της Χρυσής Ολυμπιονίκη, άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα και της εγχώριας showbiz. Επώνυμες Ελληνίδες αποκάλυψαν και εκείνες τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που υπέστησαν είτε πρόσφατα είτε πριν αρκετά χρόνια από άντρες που είχαν εξουσία. Οι αποκαλύψεις τους συγκλονίζουν και δίνουν θάρρος σε χιλιάδες ακόμη γυναίκες να μιλήσουν!

  • Μαίρη Συνατσάκη

Η γνωστή παρουσιάστρια μέσω ενός βίντεο για την Σοφία Μπεκατώρου που δημοσίευσε στο κανάλι της στο Youtube αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τρεις φορές στη ζωή της: “Εγώ προσωπικά έχω υπάρξει τρεις φορές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη ζωή μου. Κάθε φορά που θέλω να μιλήσω γι’ αυτό σε κάποιον δικό μου άνθρωπο, αναγνωρίζω πάρα πολλά από αυτά τα στοιχεία που σας διάβασα μόλις. Το πρώτο σκηνικό έγινε όταν ήμουν 7 ή 8 χρονών και το άλλο όταν έγινε 17…

Το τελευταίο περιστατικό που συνέβη ήταν τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε και χαίρομαι που τη στιγμή που συνέβη σήκωσα το τηλέφωνο και πήρα δύο ανθρώπους να τους το πω. Μίλησα στην ψυχοθεραπεία μου την επόμενη φορά, το ίδιο συναίσθημα ντροπής νιώθεις βέβαια κάθε φορά. Αυτά τα πράγματα θέλεις να τα ξεχάσεις, θέλεις να μην σου έχουν συμβεί καν, θέλεις να μην έχουν παραβιάσει το σώμα σου, θέλεις πραγματικά να είχες βρει έναν τρόπο να αντιδράσεις αλλιώς… Αν υπάρχει ένα σημείο να εστιάσουμε είναι ότι το θύμα δεν φταίει ποτέ”, ανέφερε η Μαίρη Συνατσάκη.

  • Κατερίνα Τσάβαλου

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλώντας στο TLIFE αποκάλυψε πως έχει χάσει δουλειά, εξαιτίας του γεγονότος πως δεν ενέδωσε στις άρρωστες ορέξεις ενός άντρα. “Έχω χάσει δουλεία από άρνηση να ενδώσω σε σεξουαλική παρενόχληση… Στεναχωριέμαι βαθιά διότι είδα σχόλια ακόμα και από γυναίκες να λένε: «Γιατί βγήκε τώρα να το πει;» που είναι ντροπιαστικά και λένε πολλά για την κοινωνία μας. Υπάρχουν συνέπειες και είναι αλλιώς να συσπειρωθούμε γιατί πρέπει πια να μιλάμε.

Δεν υπάρχει μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι και η ψυχολογική και λεκτική βία όπως και η σωματική. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε διότι είναι πάνω-κάτω παρόμοια. Προφανώς δεν συγκρίνεται με έναν βιασμό. Αν συνέβαινε ένα κίνημα ή κάτι παρόμοιο εγώ θα έβγαινα να μιλήσω. Λέω μπράβο στη Μπεκατώρου που το ξεκίνησε γιατί εγώ δεν θα είχα την δύναμη να το κάνω”.

  • Δέσποινα Ολυμπίου

Η Δέσποινα Ολυμπίου μίλησε πριν μερικές ημέρες στην εκπομπή T-Live και στην Τατιάνα Στεφανίδου και συγκλόνισε, μιλώντας για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από συνάδελφό της: «Εγώ το βίωσα δύο φορές δυστυχώς, όταν ήμουν 14 και 19 ετών. Θεωρώ βάσει εμπειρίας ότι αυτά τα άτομα λειτουργούν από μια θέση ισχύος και είτε υπόσχονται είτε δοκιμάζουν, γνωρίζοντας πως το κορίτσι ή το αγόρι δεν θα έχει το θάρρος να μιλήσει και αν τυχόν μιλήσει, θα πει ότι έγινε μια παρεξήγηση. Και δυστυχώς αυτά τα άτομα έχουν και οικογένεια, παιδάκια… Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα ότι πώς να μιλήσεις; Σκέφτομαι τα παιδιά αυτών των ατόμων και τι τραύμα θα έχουν αν φανερωθεί ποιος είναι ο πατέρας τους» εξομολογήθηκε η αγαπημένη τραγουδίστρια.

  • Έλλη Στάη

Η Έλλη Στάη μίλησε και εκείνη το βράδυ της Τετάρτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega για τη δική της δυσάρεστη εμπειρία, όταν είχε και εκείνη δεχθεί ως νεαρή δημοσιογράφος, σεξουαλική παρενόχληση. “Το πρόσωπο, το οποίο ασκεί αυτή την εκμετάλλευση της θέσης του είναι τόσο ισχυρό. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακουστείς σοβαρά και να βρεις συμπαράσταση. Δεν μπορούσες τότε να μιλήσεις. Τι να πεις; Κλείδωσε την πόρτα και πήγε να αρχίσει τις τρέλες. Με την απειλή ότι δεν θα βρεις αλλού δουλειά. Η αντίδρασή μου ήταν “θα πατήσω τις φωνές” και η πόρτα άνοιξε και βγήκα, αλλά η απειλή ήταν για τη δουλειά…

Χρόνια μετά εγώ είχα μεγαλώσει και θυμάμαι μεγάλο παράγοντα της τηλεόρασης να λέει σε νεαρά κορίτσια να κάνουν μια στροφή για να δει τα οπίσθιά τους. Αυτό το θεώρησα ότι ήταν από τα πιο βίαια πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει. Πολύ προσβλητικό…” εξομολογήθηκε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

  • Πέννυ Μπαλτατζή

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια παραχώρησε συνέντευξη στο Ευτυχείτε και μίλησε πρώτη φορά για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν, όταν βρισκόταν στο ξεκίνημα της καριέρας της. «Όταν δεν ήμουν γνωστή, μου έχει πει εργοδότης ότι θα μου δώσει χρήματα για να προσθέσω στήθος και θα με βάλει πρώτο όνομα στο Caramela. Δεν ήταν φυσικά ο εργοδότης του Caramela, αλλά ενός συνοικιακού μαγαζιού. Έφυγα και ήμουν εξαγριωμένη. Κρατιόμουν και έκανα υπομονή για τρεις μέρες να μου δώσει το μεροκάματό μου και να φύγω. Έκανε κι άλλα πράγματα επειδή εγώ δεν δεχόμουν τις προτάσεις του. Ήταν παντρεμένος με παιδί και έλεγε πράγματα, ενώ κρατούσε το παιδί στην αγκαλιά του. 9 χρονών το παιδί του».

 

  • Τόνια Σωτηροπούλου

Μόλις πριν μερικούς μήνες, η Τόνια Σωτηροπούλου είχε αποκαλύψει και τη δική της άσχημη εμπειρία που έζησε σε ηλικία μόλις 18 ετών. «Είχα μια μέρα γύρισμα και εκεί ήταν ένας ηθοποιός που παίζαμε σε κάποιες σκηνές μαζί. Εγώ ήμουν τότε 18 κι εκείνος 54. Οταν τελείωσε το γύρισμα πήγα στο καμαρίνι μου, αλλάζω, πάω να πάρω την τσάντα μου και μπαίνει μέσα και πάει να με φιλήσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι σιχαμένο και τρομακτικό είναι αυτό που κάνει, που απλά μπήκε στον χώρο μου και ήρθε πάνω μου» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τον περασμένο Νοέμβριο μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Συν γυναιξί».

  • Αντωνέλα Κουεγιάρ (Kings)

Η όμορφη τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη στο Mega και συγκλόνισε, μιλώντας για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη σε ηλικία 6 ετών από πρόσωπο της οικογένειάς της. «Επιτέλους ήρθε η στιγμή να μη σωπαίνουμε. Ήταν μέσα από την οικογένεια, είναι κάτι που θα το έχω μαζί μου, μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Ο άνθρωπος αυτός έκανε οικογένεια. Όταν εγώ βλέπω αυτά τα παιδιά, που είναι κορίτσια, περνάει από το μυαλό μου ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να κάνει το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά η Αντωνέλα Κουεγιάρ.

 

  • Φιλίτσα Καλογεράκου

Η Φιλίτσα Καλογεράκου με ένα συγκλονιστικό βίντεο στο Youtube, αποκάλυψε ότι έχει πέσει και εκείνη θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. “Το είχα δηλώσει και στο παρελθόν ότι έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, πριν τις αποκαλύψεις αλλά ασχολήθηκαν ελάχιστοι, γιατί είναι πολύ συχνό στο χώρο της δουλειάς μου, της υποκριτικής… Για μένα ήταν ένα όχι που δεν μετάνιωσα ποτέ στη ζωή μου που το είπα” δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

  • Ιρενε Τροστ

Πριν ακριβώς έναν χρόνο, η Ιρένε Τροστ σόκαρε όταν αποκάλυψε την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον αδερφό γνωστής τραγουδίστριας στο καμαρίνι της. “Με έχει κλειδώσει στο καμαρίνι αδερφός πολύ γνωστής τραγουδίστριας. Όπως καθόμουν στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα”.

Read More

And More