Οι εργαζόμενοι του TLIFE δεν απεργούν και καταγγέλλουν την ΕΣΗΕΑ

Δεν απεργούμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να καταγγείλουμε την ΕΣΗΕΑ που μας περιφρονεί

Για μιά ακόμα φορά το TLIFE καταγγέλει την ΕΣΗΕΑ και την υποκριτική στάση της στο θέμα των εργαζόμενων δημοσιογράφων στο ίντερνετ.

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα πόρταλς κάνουν καθημερινά ακριβώς την ίδια δουλειά με τους συναδέλφους στις εφημερίδες, τα περιοδικά, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ταυτόχρονα το διαδίκτυο καθίσταται το μόνο μέσο που αναπτύσσεται και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας την ώρα που τα παραδοσιακά μέσα συνεχώς συρρικνώνονται.

‘Ομως εργάζονται ανασφάλιστοι και ακάλυπτοι από το συνδικαλιστικό τους φορέα που δεν έκανε τίποτα για αυτό, παρά μόνο δηλώνει υποκριτικά ότι έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση αλλά δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του.

Πριν από 10 μήνες είχαμε συμμετάσχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ δηλώνοντας ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά εκτός αν η Ενωση αντιδρούσε το ίδιο δυναμικά και για αυτό το θέμα όπως για τα υπόλοιπα. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Και με τη γνωστή τρομοκρατική πρακτική κάποιοι απειλούν συναδέλφους τους που δεν τους καλύπτουν ότι θα τους διαγράψουν επειδή δεν απεργούν.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Επί μία δεκαετία από το 1990 ως το 2000 η ΕΣΗΕΑ έκανε ακριβώς τα ίδια μη αναγνωρίζοντας τους εργαζομένους στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στερώντας τους δικαιώματα και συντάξιμα χρόνια. Τώρα επαναλαμβάνει τον κακό εαυτό της.

Να το ξαναπούμε μία ακόμη φορά λοιπόν.Δεν απεργούμε γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας επέμεινε για να καταγγείλουμε την ΕΣΗΕΑ που ανέχεται και δεν αντιδρά στην ανασφάλιστη και ακάλυπτη εργασία στο ίντερνετ.

Προειδοποιήσαμε για αυτό. Μας αγνόησε. Αλλο δρόμο δεν έχουμε, γιατί δε μας άφησε…

Read More

And More