Οι εχθροί και οι φίλοι της Ελλάδας στην μάχη του Γιουροβιζιονο-ημιτελικού !

Την πρώτη της μάχη στη Eurovision θα δώσει η Ελλάδα στις 10 Μαΐου στον α’ ημιτελικό του φετινού 56ου διαγωνισμού. Υστερα από κλήρωση – όπως σας γράψαμε και προχθές – που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Apollo Theater του Ντίσελντορφ, η ελληνική υποψηφιότητα θα διαγωνιστεί για μία από τις 10 θέσεις του τελικού της 14ης Μαΐου μαζί με άλλες 18 χώρες.

Στην ίδια μάχη κατεβαίνουν «εχθροί» και φίλοι, δυνατοί αντίπαλοι αλλά και «στρατευμένοι» σύμμαχοι, οι οποίοι θα διαμορφώσουν το τοπίο του τελικού, αφού παρά του νέους κανονισμούς της EBU, που ισχύουν τα τελευταία χρόνια, οι χώρες εξακολουθούν να αλληλοψηφίζονται. Δυστυχώς για τη χώρα μας το σίγουρο 12άρι της Κύπρου πάει φέτος… περίπατο, αφού η φυσική μας σύμμαχος διαγωνίζεται στον β’ ημιτελικό της 12ης Μαΐου.

Η κλήρωση που θα καθορίσει τη σειρά εμφάνισης των χωρών θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου στη συνάντηση των αρχηγών των αποστολών, όμως σίγουρα μαζί με την Ελλάδα διαγωνίζεται η Αλβανία, η Αρμενία, η Γεωργία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Πολωνία η Ρωσία, η Σερβία, η Τουρκία, η Φινλανδία, ο Αγιος Μαρίνος, το Αζερμπαϊτζάν, η Ισλανδία, η Κροατία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία.

Στον α’ ημιτελικό ψηφίζουν επίσης η Αγγλία και η Ισπανία από τους big five πλέον (μετά την επιστροφή της Ιταλίας) και στο δεύτερο γκρουπ η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Το δεύτερο αυτό γκρουπ έχει και περισσότερο «βαλκανικό άρωμα» με τη συμμετοχή των Βουλγαρίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Σλοβενίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Π.Γ.Δ.Μ., ενώ στο πρώτο οι Σκανδιναβοί φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι.

Οι παραδοσιακοί σύμμαχοι της Βόρειας Ευρώπης Νορβηγία, Ρωσία και οι σκανδιναβικές Ισλανδία και Φινλανδία, που αλληλοψηφίζονται, χαρακτηρίζουν το γκρουπ του α’ ημιτελικού στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα.

Η παρουσία, όμως της Αλβανίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Αρμενίας, χωρών που μας δίνουν την ψήφο τους τα τελευταία χρόνια, ισορροπεί την κατάσταση και δίνει ελπίδες στην ελληνική υποψηφιότητα. Μια υποψηφιότητα που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί και για την οποία έχει ξεσπάσει όπως κάθε χρόνο… εμφύλιος, με πεδίο μάχης την τηλεόραση.

Πηγή : Εθνος

Read More

And More