Οι γυναίκες πίσω από τους 4 υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ!

Η προσοχή όλων, άλλων λιγότερο άλλων περισσότερο, αυτή την Κυριακή είναι στραμμένη στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι τα πρόσωπα που μας απασχολούν. Όχι μόνο ανήμερα των εκλογών αλλά και όλες τις μέρες που προηγήθηκαν.

Ο καθένας, με περισσότερη ή λιγότερη εμπειρία σε εκλογικές αναμετρήσεις, έδωσε το δικό του αγώνα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και κυρίως την ψήφο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια αγωνία όμως με τους 4 πολιτικούς έχουν και οι σύντροφοί τους. Ίσως και μεγαλύτερη.

Οι γυναίκες που είναι στο πλευρό τους στα καλά και τα δύσκολα, που μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες και που θα χαρούν ακόμα περισσότερο με το καλό αποτέλεσμα. Ποιες είναι όμως αυτές οι 4 κυρίες;

Η Ευγενία Μανωλίδου είναι ευρύτερα γνωστή αφού έχει ακολουθήσει τη δική της πορεία στο χώρο της showbiz. Σε αυτή την προεκλογική καμπάνια του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν το δεξί του χέρι. Τον ακολούθησε σε όλα τα ταξίδια ανά την Ελλάδα, έκανε διαδικτυακό αγώνα μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και είναι παντού δίπλα του.

“Επέλεξα να πω δυο λόγια για να σας συστήσω τον Άδωνι όπως τον έχω γνωρίσει και όπως τον ξέρω εγώ. Κλείσαμε τα 13 χρόνια συμβίωσης… 13 πολύ όμορφα και πολύ δύσκολα χρόνια. Εγώ τον Άδωνι τον ξέρω πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Και τον γνώρισα σε μια περίοδο της ζωής μου που τα πράγματα για εμένα ήταν εξαιρετικά δύσκολα”, αποκάλυψε η ίδια μιλώντας στο coctail party για γυναίκες που οργάνωσε ο Άδωνις στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

“Την περίοδο που τον γνώρισα είχα μόλις χωρίσει και είχα δυο μικρά παιδιά. Ξαφνικά γνωρίζω έναν άνθρωπο που μπαίνει σπίτι και πρώτα από όλα “άγγιξε” τα παιδιά μου. Εγώ ήμουν επιφυλακτική γιατί δεν ήθελα να βάλω στο σπίτι έναν άντρα που δεν γνώριζαν τα παιδιά μου και σιγά σιγά βλέποντας τη σχέση που ανέπτυξε ο Άδωνις με τα παιδιά, δεθήκαμε πιο πολύ. Τώρα δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτόν!”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο έντονα στήριξε και η Ελεάννα Βλάχου τον δικό της σύζυγο, Απόστολο Τζιτζικώστα. Η grande dame από το Βορρά είναι κοντά στον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας δίνοντας το παρών σε όλες τις προεκλογικές του ομιλίες αλλά και στηρίζοντας τον αγώνα του. Η δυναμική και ωραία Θεσσαλονικιά αποτελεί δυνατό χαρτί για την μάχη του συζύγου της αλλά και για τη ζωή του.

Είναι ζευγάρι από το 2007, ενώ φέτος συμπλήρωσαν ένα χρόνο γάμου. Η ίδια είχε απαντήσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα αν έχει ήδη φανταστεί τον εαυτό της ως κυρία προέδρου. “Δεν μου αρέσουν γενικά οι τίτλοι, νιώθω ότι είναι ταμπέλες εξουσίας και η εξουσία, πέρα απ’ όλα τα άλλα είναι εφήμερη. Αυτό που πιστεύω είναι ότι τόσο ο Απόστολος όσο κι εγώ θα παραμείνουμε αυθεντικοί, αυτό που είμαστε. Το μόνο που ίσως τελικά αλλάξει είναι ότι θα βλεπόμαστε λιγότερο.”

Για το αν θα αναλάβει κάποιον τομέα αν γίνει εκείνος ο νέος πρόεδρος, είπε στην ίδια συνέντευξη: “Φυσικά και όχι. Θα βρίσκομαι συνεχώς στο πλευρό του “προέδρου” για να τον ξεκουράζω και να τον φροντίζω. Ο δικός μου ρόλος ήταν και είναι διακριτικός. Είμαι η γυναίκα του Απόστολου και η συμβολή μου θα είναι πάντα ίδια. Να τον αγαπάω και να τον στηρίζω με όλη μου την καρδιά γιατί, πέρα απ΄ όλα τα άλλα, είναι ο δικός μου άνθρωπος. Ένας υπέροχος άνθρωπος.”

Με τα καλύτερα λόγια μιλάει για εκείνη όμως και ο σύζυγός της. Δες όλα όσα εξομολογήθηκε πρόσφατα στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Αφανής ήρωας στην υποψηφιότητα του δικού της συζύγου είναι η Μαρέβα Μητσοτάκη. Δίνει και εκείνη αγώνα με εργαλείο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως μέσα από το twitter αφήνοντας όμως τα “φώτα” να πέσουν στον σύζυγό της.

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε στο εντυπωσιακό βιογραφικό της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, έχοντας το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γενεαλογικό της δέντρο. Η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, έχοντας ρίζες από τη Χίο και τη Βαρσοβία. Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία ενώ υπήρξε ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών. Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο όπου ζει μέχρι και σήμερα, ενώ στον ίδιο ανήκε και η Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία.

Από την πλευρά της Ελληνίδας μητέρας της, ο ναυπηγός παππούς της Φίλιππος ήταν 3η γενιά Ελληνας της Αλεξάνδρειας και ο πρώτος φοιτητής που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νιούκαστλ του Λονδίνου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1956 ενώ υπήρξε πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas.

“Αρχηγός στο σπίτι είναι πάντα η γυναίκα”, είχε παραδεχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του αποδεικνύοντας ότι εκείνη παίζει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή του και σε αυτή των τριών παιδιών τους (την 18χρονη Σοφία, τον 17χρονο Κωνσταντίνο και τη 12χρονη Δάφνη).

Ο γάμος τους πέρασε μία κρίση αλλά οι δυο τους κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και να παραμένουν δεμένοι. Ο ίδιος είχε μιλήσει στην εκπομπή Tatiana Live για το πώς κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα του γάμου του.

Διακριτική είναι και η παρουσία της Ιωάννας Κολοκοτά, συζύγου του Βαγγέλη Μειμαράκη. Έχει κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις συνοδεύοντας τον πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας συνήθως σε επίσημες εκδηλώσεις. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Από τις σπάνιες κοσμικές της εμφανίσεις έχουμε διαπιστώσει ότι είναι φαν του λευκού, του εκρού και του μαύρου! Με τα μαλλιά της δεν κάνει εκκεντρικές αλλαγές, προτιμά το ξανθό και ένα χτένισμα κλασικό. Έχει αδυναμία στα διακριτικά κοσμήματα, ειδικότερα στα σκουλαρίκια και στις βραδινές εμφανίσεις της προτιμά τα μικρά τσαντάκια.

Και μπορεί την ίδια να μην την ξέρουμε παρά ελάχιστα, αλλά τη μαμά της (την πεθερά δηλαδή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη) την γνωρίζουμε πολύ καλά. Πρόκειται για την ηθοποιό Νίτσα Μαρούδα, η οποία έχει παίξει σε πολλές αγαπημένες ελληνικές ταινίες.

Read More

And More