Οι γυναίκες που θα… ανέβουν τα σκαλιά του δημαρχείου! Ποιες εκλέχθηκαν

Οι γυναίκες φαίνεται πως είναι καλές όχι μόνο για να νοικοκυρεύουν το σπιτικό τους αλλά και τον δήμο τους. Παρόλο που το ασθενές φύλο δεν συμμετείχε με μεγάλο ποσοστό στις φετικές εκλογές ωστόσο κατάφερε να εκλέξει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα που θα κρατάει τα ηνία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ανάμεσα λοιπόν στους 333 δήμους που μας άφησε το σχέδιο “Καλικράτης”, οι εννιά από αυτούς έχουν στην εξουσία γυναίκες! Aς τις γνωρίσουμε…

Η Μαρία Ανδρούτσου είναι η νέα δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου Αττικής. Η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ έχοντας απέναντί της οκτώ συνυποψήφιους την πρώτη Κυριακή κατάφερε στην επαναληπτική διαδικασία να εκτοξεύτεί στην πρώτη θέση με ποσοστό 61%.

Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, η νυν δήμαρχοςΒέροιας κατάφερε την επανεκλογή της με 51% έναντι 49% του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Παρασκευή Βρυζίδου κατέκτησε το δημαρχείο της Εορδαίας. Η απερχόμενη δήμαρχος Μουρικίου πέτυχε ποσοστό ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα αφού κατατρόπωσε τον αντίπαλό της Λάζαρου Λωτίδη, πρώην υφυπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ με 61%.

Η Ελένη Λαΐτσου κέρδισε την πρωτιά στον δήμο Ρήγας Φεραίος στη Μαγνησίας. Η μέχρι σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης “έκοψε” άνετα το νήμα με 61%, απέναντι στον Νίκο Αντωνάκη που πήρε μόνο 39%.

Η Μαρία Πετρακόγιωργη – Ανυφαντάκη είναι η δήμαρχος Φαιστού στην Κρήτη. Η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ επικράτησε με 52% έναντι του αντιπάλου της Γιώργου Αρνουτάκη.

Η Σταυρούλα Μπραίμη – Μπότση στο Σούλι εξελέγη δήμαρχος με 54%. Η νομαρχιακή σύμβουλος άφησε πίσω της τον Αθανάσιο Παππά που πήρε το 46%.

Η Αλίκη Σωτηριάδου είναι από χθες δήμαρχος στο Παρανέστι Δράμας, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επικράτησή της ήταν εύκολη με 52% έναντι του Νίκου Καγιάογλου που έλαβε 48%.

Η Παναγιώτα Ορφανίδου – Παπακωνσταντίνου εκλέχθηκε στο Βόιο Κοζάνης. Η πρώην αντινομάρχης πήρε ποσοστό 56% έναντι του Χρήστου Ζεύκλη με 44%.

Τέλος, η Έφη Γαϊτανά – Αποστολάκη, στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας που διαδέχτηκε τον άντρα της που πέθανε ξαφνικά, Γιώργο Αποστολάκη.

Read More

And More