Οι “Ηρωες” αλλάζουν αύριο το βράδυ ώρα μετάδοσης! Ποιες είναι οι επόμενες ιστορίες που θα δούμε;

Μπορεί το “Ηρωες ανάμεσά μας” να αποφασίστηκε να παίζει κάθε Παρασκευή βράδυ στις 10.30, αύριο ,όμως, θα βγει στον αέρα με σημαντική χρονοκαθυστέρηση. Σύμφωνα με τα νεότερα στον προγραμματισμό του ΑΝΤ1, οι “Ηρωες” εκτάκτως θα βγουν στον αέρα στις 11.30 το βράδυ, μιας και ο έντονος ανταγωνισμός της αυριανής μέρας, έκανε τους διοικητικούς του καναλιού του Αμαρουσίου να πάρουν τα… μέτρα τους, έτσι ώστε να μην κλάψουν μανούλες στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen το Σάββατο το πρωί.

Τι εννοώ μ ΄αυτό; Πως το Mega αποφάσισε το φετινό φινάλε των “Κλεμμένων” να πέσει με διπλό επεισόδιο, – πράγμα που σημαίνει πως η σειρά θα ξεκινήσει στις 9.15 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί μετά από δύο ώρες -, και οι Αντεννικοί σοφά δεν θέλουν να κοντραριστούν με τα “Κλεμμένα”, μιας και πρόκεται για μία δουλειά με απίστευτους φαν και απίστευτες τηλεθέασης. Βλέπετε, αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως το αυριανό επεισόδιο των “Ηρώων” θα σημείωνε χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης και πραγματικά είναι κρίμα για μία τέτοια παραγωγή.

Οσο για το ποιοι είναι οι “Ηρωες” που θα γνωρίσουμε αύριο;

Η κοινωνική αποστολή του ΑΝΤ1 που έχει πρωταρχικό στόχο να αναδείξει τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν μέσα από την καθημερινότητα και τις πράξεις τους για την κοινωνική συνεισφορά τους και μας δίνουν ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, συνεχίζεται και ο Σάκης Ρουβάς γίνεται «οδηγός» μας σε δύο ακόμα συγκλονιστικές ιστορίες που αποδεικνύουν πως τελικά οι Ήρωες είναι ανάμεσά μας.

Επόμενος σταθμός του οδοιπορικού των «Ηρώων Ανάμεσά μας» είναι το Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί ταξίδεψε για να γνωρίσει από κοντά την 37χρονη Νάσια Παστού, τραπεζική υπάλληλο και την 33χρονη διακοσμήτρια Τερέζα Περάκη και να μιλήσουν για το τι σημαίνει “Give”. Οι δύο φίλες φροντίζουν άπορες οικογένειες, ανέργους χωρίς επιδόματα από την Πρόνοια και πολύτεκνους, ηλικιωμένους στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρέχοντάς τους τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, γιατρούς, στέγη.

Η ομάδα με το όνομα «Give», την οποία διαχειρίζονται από κοινού οι δύο φίλες στο Facebook, αριθμεί περισσότερα από 12.000 μέλη και έχει γίνει μια μεγάλη βάση εθελοντισμού και προσφοράς στην Κρήτη. Η Νάσια και η Τερέζα, μέσω της δράσης τους, συντηρούν περισσότερες από 150 οικογένειες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Διαθέτουν μόνιμα καλάθια τροφίμων στα σούπερ μάρκετ ενώ πολλές ιδιωτικές εταιρίες προσφέρουν τρόφιμα και είδη ανάγκης ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

Είναι αξιοσημείωτο δε, πως δε δέχονται ούτε δίνουν οι ίδιες χρήματα. Παράλληλα παρακολουθούν, ξεχωριστά, την εξέλιξη και την πορεία κάθε οικογένειας που αντιμετωπίζει πρόβλημα, παρεμβαίνουν κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη και ελέγχουν τα πάντα, ώστε να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων.

Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε την ιστορία ενός ακόμη γενναίου ανθρώπου που αξίζει την προσοχή και τον θαυμασμό μας για την αυτοθυσία και την κοινωνική προσφορά του.

Ο Δημήτρης Σόφος, είναι ένας αρχιτέκτονας 38 ετών που μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός άλλαξε ολόκληρη η ζωή του. Η φωτιά που το 2007 έκαψε μεγάλη έκταση στο Πάνιο Όρος του δήμου Κουβαρά στάθηκε η αφορμή για τον ίδιο να ξεκινήσει αρχικά ως εθελοντής στο Πυροσβεστικό Σώμα, θέλοντας να προστατεύσει τα 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους της περιοχής.

Το 2009 έγινε εθελοντής και στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ το 2011, αποφάσισε να φτιάξει από το μηδέν τη δική του ομάδα πυρόσβεσης.

Η εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας Κουβαρά, αριθμεί πλέον 40-50 άτομα και έχει συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε απεγκλωβισμούς, τροχαία ατυχήματα και γενικότερα όπου έχει παραστεί ανάγκη.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Σόφος έχει διαθέσει από το δικό του εισόδημα, προκειμένου να αγοράσει 2 πυροσβεστικά οχήματα ενώ τα καύσιμα, το σέρβις των οχημάτων ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, καλύπτεται από δικά του έξοδα!

Ο Δημήτρης μιλάει στον Σάκη Ρουβά για τη σημασία που απόκτησε η ζωή του μέσα από αυτή τη δραστηριότητα ενώ «ξαναζεί» και μοιράζεται μαζί μας την συγκλονιστική εμπειρία που έζησε όταν το 2011 έσωσε τρία άτομα, κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες..

Read More

And More