Οι ήρωες της τραγωδίας στην Οκλαχόμα – Η δασκάλα που έσωσε 6 παιδιά

Η Οκλαχόμα ζει ίσως τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της. Τουλάχιστον 91 νεκροί, ανάμεσά τους πάνω από 20 παιδιά εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου φονιά που σάρωσε τα πάντα. Και όπως κάθε τραγωδία, έτσι κι αυτή έχει τους ήρωές της.
Είναι δάσκαλοι και γονείς. Άνθρωποι που κινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές μικρών παίδων. Που δε σκέφτηκαν λεπτό τον κίνδυνο για τους ίδιους. Πράξεις αυταπάρνησης, πράξεις αυτονόητες για όποιον είναι άνθρωπος, με την ουσιαστική σημασία της λέξης.
Ανάμεσα στους ήρωες της πόλης Μουρ που μεγάλο τμήμα της ισοπεδώθηκε από τον ανεμοστρόβιλο, η Σίνθια Λόου, δασκάλα της πρώτης τάξης του δημοτικού Briarwood, ενός από τα δυο σχολεία που βρέθηκαν στο δρόμο του ανεμοστρόβιλου και καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Έξι παιδάκια βρήκαν καταφύγιο στην τουαλέτα του σχολείου. Και η δασκάλα τους, για να τα προστατεύει, έβαλε το σώμα της πάνω τους, καλύπτοντάς τα. Και έτσι τους έσωσε τη ζωή.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η δασκάλα λέγεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Η ιστορία της δε θα γινόταν γνωστή αν η μητέρα ενός 6χρονου, ενός από τα παιδιά που έσωσε η ηρωική δασκάλα, δεν την ευχαριστούσε μέσω του καναλιού KFOR.

Read More

And More