Οι καλύτερες και πιο απίστευτες εφευρέσεις του 2010!

Οι καλύτερες και πιο απίστευτες εφευρέσεις του 2010! | tlife.gr
Μέσα στο 2010 κυκλοφόρησαν πολλές εφευρέσεις! Άλλες άλλαξαν τη ζωή μας, άλλες έκαναν διακριτική την παρουσία τους στην καθημερινότητά μας, ενώ υπήρξαν και κάποιες που δεν έφτασαν ποτέ στα αυτιά μας μέχρι αυτή τη στιγμή! Ποιες ήταν οι πιο εντυπωσιακές εφευρέσεις της χρονιάς που μας πέρασε; Το περιοδικό Time κυκλοφόρησε τη λίστα του και μας παρουσιάζει…

iPad: το απόλυτο όπλο τεχνολογίας!

Ως κορυφαία τεχνολογική εφεύρεση για το 2010 ψηφίστηκε το iPad το οποίο έχουν λατρέψει πολλοί! Απόδειξη; Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου είχαν πουληθεί 7.500.000 κομμάτια. Ζυγίζει μόλις 700 γραμμάρια, έχει οθόνη 9,7 ιντσών και πάχος 1,25 εκατοστών. Μερικά από τα οφέλη που προσφέρει το iPad είναι η εύκολη πλοήγηση στο internet, πρόσβαση στα e-mail, ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, αναπαραγωγή της μουσικής και πολλά άλλα.

Looxcie: η βιντεοκάμερα που φοριέται στο αυτί!

Το συγκεκριμένο προϊόν ανακαλύφθηκε από έναν γονιό που ήθελε να μαγνητοσκοπήσει κάθε στιγμιότυπο από τα parties των παιδιών του. Η συγκεκριμένη κάμερα φοριέται στο αυτί και μαγνητοσκοπεί οτιδήποτε βλέπει ο χρήστης έως και πέντε ώρες χωρίς να την κρατάς. Επιπλέον, με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να ανεβάσεις υλικό διάρκειας έως και 30 λεπτών στο Facebook, το Youtube ή το Twitter.

Το laser που εξοντώνει τα κουνούπια!


Κι όμως πλέον μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι! Το laser που σκοτώνει τα κουνούπια είναι μια ανακάλυψη ενός πρώην στελέχους της Microsoft ο οποίος ανέπτυξε µια µέθοδο εξολόθρευσης των κουνουπιών που µεταδίδουν ελονοσία, «πυροβολώντας» τα µε ακτίνες laser. Και μια ακόμη εφεύρεση σχετική με τα κουνούπια: μια άλλη ερευνητική οµάδα «έφτιαξε» ένα κουνούπι µε µεταλλαγµένο DNA, το οποίο είναι απρόσβλητο από το παράσιτο που µεταδίδει την ελονοσία µε το τσίµπηµα του κουνουπιού. Επόμενος στόχος είναι να γίνει το νέο κουνούπι πιο ισχυρό από το κοινό είδος, µε στόχο να απελευθερωθεί στο φυσικό περιβάλλον και να εξολοθρεύσει το θανατηφόρο κουνούπι.

E-legs: προσθετικό πόδι που προσομειώνει τις κινήσεις του σώματος

Μια ιατρική εφεύρεση που αγγίζει το θαύμα και ήρθε για να μοιράσει χαμόγελα σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για ένα ρομποτικό πόδι το οποίο με έναν τρόπο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και «διαβάζει» τις χειρονομίες του βραχίονα, προσομειώνοντας τη φυσική ανθρώπινη κίνηση.

Το πλυντήριο που πλένει χωρίς νερό… ή σχεδόν!

Ιδού και μια εφεύρεση που θα μας κάνει χαρούμενες όχι μόνο λόγω οικολογικής συνείδησης αλλά και οικονομίας. Η βρετανική εταιρεία Xerow δημιούργησε ένα πλυντήριο το οποίο πλένει τα ρούχα σχεδόν χωρίς καθόλου νερό. Το νέο πλυντήριο αντλεί δύναµη καθαρισµού από επαναχρησιµοποιούµενες «χάντρες» από νάιλον, οι οποίες απορροφούν τους λεκέδες και καταναλώνουν κατά 90% λιγότερο νερό από ένα συνηθισµένο πλυντήριο.

Spray που γίνεται… ρούχο!

Όταν σκέφτεσαι spray ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό; Χρώμα είναι το πιθανότερο! Κι όμως. Μια βρετανική εταιρία υφασμάτων, η Fabrican δημιούργησε μέσα στο 2010 ένα spray το οποίο ψεκάζεται στο σώμα και μεταμορφώνεται σε ύφασμα!

Το ρομπότ ψεύτης και το ρομπότ δάσκαλος

Το ρομπότ- υπηρέτης ανήκει πια στο παρελθόν αφού έχει επισκιαστεί από το ρομπότ- ψεύτη και το ρομπότ- δάσκαλο. Το πρώτο, το οποίο απευθύνεται κυρίως στις ένοπλες δυνάμεις, χρησιμοποιεί αλγόριθμους και δίνει ψεύτικα στοιχεία στον αντίπαλο, αποπροσανατολίζοντάς τον. Το δεύτερο, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη πειραματικά στην Νότια Κορέα, έχει απαλλάξει αρκετούς δασκάλους από τα καθήκοντά τους!

READ more