Οι κινητοποιήσεις στο Alter συνεχίζονται… Ποια είναι η νέα δημόσια τοποθέτηση του Ν. Χατζηνικολάου;

Την ώρα που το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε χθες την 7ήμερη απεργία που είχε προκηρύξει η ΕΤΙΤΑ στο Alter παράνομη και για ακόμα μία φορά προσπαθεί να σύρει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις προκυρήσσοντας για ακόμη μία φορά 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους του καναλιού πράγμα που σημαίνει πως και σήμερα όλη μέρα αλλά και αύριο (μέχρι στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής) το κανάλι κατεβάζει ρολά.

Ο ισχυρος άντρας του καναλιού Νλίκος Χατζηνικολάου, χτες τοποθετήθηκε δημόσια μέσα από τον Real Fm για όλα όσα συμβαίνουν στο Alter: «Τα πράγματα στο Alter έχουν σφίξει επικίνδυνα. Την ελπίδα διατυπώνουμε να λυθεί γρήγορα το θέμα του Alter, το δελτίο ειδήσεων του οποίου κέρδισε την εμπιστοσύνη χιλιάδων τηλεθεατών. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διεργασίες αυτή την στιγμή. Μακάρι να πάνε καλά. Έχουν γίνει μεγάλα λάθη και μεγάλες υπερβολές. Εμείς εδώ στο Real Group, θα ψάξουμε λύση για να ακούγεται η φωνή μας και τηλεοπτικά εάν και εφόσον υπάρξει πρόβλημα με το Alter. Είμαι και εγώ τρεις μήνες απλήρωτος. Τα πράγματα όμως είναι πιο δύσκολα για αυτούς που έχουν μικρούς μισθούς. Το κανάλι εάν δεν βρεθεί λύση θα συνεχίσει να απαξιώνεται. Πρέπει να βρεθεί λύση».

Aκολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την 48ωρη νέα απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. απέναντι στην παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», που εξακολουθεί να κρατά απλήρωτους-ομήρους τους συναδέλφους, μη καταβάλλοντάς τους τις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011, κηρύσσει για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER» 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και δηλώνει για μία ακόμη φορά ότι, μπροστά στην εκβιαστική συμπεριφορά και τις απειλές της εργοδοσίας για κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.

Read More

And More