Οι κριτές που μάγεψαν το ελληνικό κοινό!

Σε φαινόμενο που έγινε λατρεία εξελίσσεται σιγά σιγά το “Master Chef”, το ριάλιτι μαγειρικής που έχει μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Η νέα εκπομπή του Mega σημειώνει τεράστια επιτυχία και οι τρεις κριτές μαζί με την μοναδική Ευγενία Μανωλίδου “κλέβουν” την παράσταση.

Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Γιάννης Λουκάκος, είναι οι τρεις κριτές που βαθμολογούν, ενθαρρύνουν και κρίνουν τους επίδοξους σεφ που διεκδικούν τη θέση του “Master Chef”.
Και οι τρεις τους είναι ιδιαίτερα διακεκριμένοι στο χώρο και με το μοναδικό στυλ και την εμπειρία τους στη μαγειρική, μας κρατούν ευχάριστη συντροφιά. Οι ίδιοι δηλώνουν πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται στην εκπομπή μαγειρικής και αποκαλύπτουν πως η συνεργασία τους με την γνωστή παρουσιάστρια είναι εξαιρετική.
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι τρεις κριτές γνωρίζονταν πριν τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι και είχαν φάει ο ένας στο εστιατόριο του άλλου.
Ο γοητευτικός Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει τον τίτλο του “εναλλακτικού” chef. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά στα 18 του πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην “Culinary Institute of America”. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι chef σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Αγαπημένο του φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά και του αρέσει να μαγειρεύει ακούγοντας μουσική. Ο ίδιος δήλωσε στο TLIFE πως “ξεκίνησε να μαγειρεύει από ανάγκη”, ενώ, αποκαλύπτει πως δεν μαγειρεύει στο σπίτι του.
Ο Γιάννης Λουκάκος είναι ο απαιτητικός chef. Κρίνει με ιδιαίτερη αυστηρότητα τα πιάτα και θεωρεί πως ένας καλός chef πρέπει να δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό και να σέβεται τον πελάτη του. Ο Λουκάκος γεννήθηκε στην Αμερική και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός, η αγάπη του όμως για τη μαγειρική είναι αυτή που κέρδισε στο τέλος. Ο ίδιος φοίτησε “Culinary Institute of America”, όπως και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων.

Στην Αθήνα επέστρεψε πριν από 10 χρόνια, εργάστηκε σε σημαντικά εστιατόρια και το 2009 άνοιξε το δικό του, “Ψωμί κι Αλάτι”, στο Χαλάνδρι. Ο διακεκριμένος chef αναφέρει ότι τον μάγεψε η μαγειρική και γι’ αυτό ακολούθησε τελικά αυτόν τον τομέα. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προτίμηση σε φαγητά. “Δεν έχω κάποιο αγαπημένο φαγητό ή σπεσιαλιτέ. Απολαμβάνω ο,τιδήποτε καλομαγειρεμένο που ικανοποιεί την διάθεση μου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή”, λέει και προσθέτει χαρακτηριστικά: “Όταν παντρεύεις την ψυχή και την αγάπη, με την σωστή τεχνική κατάρτιση και ωριμότητα σκέψης το κάθε φαγητό που φτιάχνεις οφείλει να είναι σπεσιαλιτέ”.

Για τη συνεργασία του με την λαμπερή παρουσιάστρια λέει πως είναι απλώς “εξαιρετική” και ότι ο ίδιος δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες εκπομπές. Ακόμη, στην ερώτηση αν ο ίδιος μαγειρεύει στο σπίτι, λέει το εξής: “Όταν τα καταφέρνω, το οποίο συμβαίνει σπάνια, μαγειρεύω για τα αγαπημένα μου πρόσωπα”.
Τέλος, ο Λευτέρης Λαζάρου κερδίζει σίγουρα τη θέση του πιο “παραδοσιακού” chef. Χωρίς βαρυσήμαντα πτυχία και σπουδές, με πείρα που θα ζήλευαν οι καλύτερες gourmet κουζίνες του εξωτερικού, ο γνωστός chef δημιουργεί με μεράκι το κάθε πιάτο του. Αγαπά τη μαγειρική από μικρός, αφού ως γιος καραβομάγειρα, έκανε δίπλα στον πατέρα του τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των καραβιών. Μαζί του αγάπησε τη θάλασσα, τα ταξίδια και τη μαγειρική. Από νεαρή ηλικία ταξίδευε, γνωρίζοντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Το 1987 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο που είναι το πρώτο με Έλληνα σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο. Από πολλούς αποκαλείται και ως ο “Μάγος της Κουζίνας”.

Ο Λευτέρης Λαζάρου αγαπά τη μαγειρική, που αποτελεί τρόπο ζωής για τον ίδιο και αυτός είναι που μαγειρεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι του. Ο ίδιος αποκαλύπτει πως του αρέσει πολύ η μαγειρική και αυτό γιατί μέσα από το επάγγελμά του, μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του. “Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική γιατί με αυτόν τον τρόπο εκφράζομαι”, εξομολογείται ο Λάζαρος Λαζάρου.
Οι τρεις τους συνεχίζουν στο πλευρό της Ευγενίας Μανωλίδου, την αναζήτηση του “Master Chef”!

Read More

And More