Οι Μακρυκωσταίοι και οι Κοντογιώργηδες γιόρτασαν την επιτυχία τους με αγαπημένους φίλους! [pics]

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο κοινό, η φετινή παράσταση “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα έχει εντυπωσιάσει πολύ τον κόσμο και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Οι συντελεστές της παράστασης λοιπόν, θέλησαν να γιορτάσουν τις 130 επιτυχημένες παραστάσεις, διοργανώνοντας μια ειδική βραδιά, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του Θεάτρου Κωφών.

Χθες το βράδυ, το “Θέατρο Βέμπο” γέμισε από τους εκλεκτούς φίλους και συναδέλφους των πρωταγωνιστών της παράστασης, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν αυτή την κίνηση και για να δώσουν το πιο δυνατό χειροκρότημα τους. Μερικοί από αυτούς ήταν, η Σίσσυ Χρηστίδου, ο Παύλος Σταματόπουλος, η Υρώ Λούπη, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Ελευθερία Ρήγου, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ελένη Κρίτα.

Δες όλες τις φωτογραφίες!

Παύλος Σταματόπουλος, Σίσσυ Χρηστίδου

Ελισάβετ Μουτάφη, Υρώ Λούπη

Κάρμεν Ρουγγέρη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη

Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μπάμπης Τσέρτος

Μιχάλης Ρέππας, Σπύρος Μπιμπίλας, Ελένη Κρίτα, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελευθερία Ρήγου

Σπύρος Μπιμπίλας, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλης Ρέππας

Σπύρος Μπιμπίλας, Δημήτρης Μπάσης, Πάνος Σταθακόπουλος

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

Παγιδευμένοι σε μια έχθρα με ανεξιχνίαστες αιτίες, ο Στέλιος και ο Θωμάς, οι δυο απολαυστικοί ήρωες του έργου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και στην ζωή. Ψηφίζουν μονοκούκι την ζωή, κι αυτή είναι ίσως η μόνη σοβαρή απάντηση σε κάθε δημοψηφισματική λογική που προσπαθεί να φανατίσει και να μας παγιδεύσει σε δυο εχθρικά στρατόπεδα.

Φωτογραφίες Πέτρος Χόντος

Read More

And More