Οι νικητές για τις διπλές προσκλήσεις για την ταινία “Ανωτέρα Βία”!

Το TLIFE σε συνεργασία με την Feelgood σε στέλνει σινεμά. Οι νικητές για την avant premiere της νέας ταινίας του Σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ruben Östlund, “Ανωτέρα Βία” (Force Majeure) είναι:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΉ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ
ΜΟΣΧΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ
ΜΑΡΑ ΒΙΔΑΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΠΡΑΞΙΑ
ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΑΝΙΔΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΔΕ
ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ
ΒΑΛΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗ
ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΘΗ ΑΝΥΦΑΝΤΗ

Η avant premier θα γίνει την Τρίτη 13/01, στην ΕΛΛΗ (Ακαδημίας 64) στις 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30). Οι νικητές θα πρέπει να έχουν μαζί ένα αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή ταυτοπροσωπεία κλπ). Θα υπάρχει λίστα με τους νικητές στην είσοδο του κινηματογράφου.

Η “Ανωτέρα Βία” είναι μια κωμωδία που ανατέμνει με καυστικό χιούμορ τον ρόλο των ανδρών στη σύγχρονη κοινωνία και την τάση τους να είναι προστάτες … του εαυτού τους.
Έμπνευση για τη δημιουργία αυτής της ταινίας αποτέλεσε μία έρευνα που κατέδειξε πως το ποσοστό των ανδρών που επιβιώνουν σε περιπτώσεις πολυπληθών ατυχημάτων είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των γυναικών, με μόνη εξαίρεση τον Τιτανικό – και αυτό επειδή ο καπετάνιος είχε δώσει εντολή να πυροβολούν όσους άντρες επιχειρούν να μπουν στις σωστικές λέμβους πριν τα γυναικόπαιδα… Πώς λειτουργεί το ένστικτο της επιβίωσης σε άντρες και γυναίκες; Ποιες είναι οι παράπλευρες απώλειες σε περίπτωση επιβίωσης; Πόσο παραπλανητική είναι η εικόνα που έχουμε για το ισχυρό φύλο; Είναι μήπως ισχυρό γιατί φροντίζει πάντα να επιβιώνει;

Η πρωτότυπη κινηματογράφηση, το αιχμηρό σενάριο, οι καταλυτικοί διάλογοι που ξεγυμνώνουν σταδιακά τα στερεότυπα, οι εξαιρετικές ερμηνείες (ανάμεσα τους και η απολαυστική εμφάνιση του Kristofer Hivju, γνωστού από το Game of Thrones) και η στιλιστική αρτιότητα εξασφάλισαν στην ταινία το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στην κατηγορία Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών (2014).

Σύνοψη:
Μία οικογένεια Σουηδών πηγαίνει στις γαλλικές Άλπεις για σκι. Ο ήλιος λάμπει και οι πλαγιές είναι πανέμορφες. Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος σε ένα εστιατόριο που κρέμεται από μία πλαγιά, μια χιονοστιβάδα φέρνει τα πάνω κάτω. Τα φαγητά πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις και η Ebba ζητάει τη βοήθεια του Tomas, καθώς προσπαθεί να προστατεύσει τα παιδιά τους. Ο Tomas όμως τρέχει για να σωθεί… Η καταστροφή τελικά δεν επήλθε και μετά την αναστάτωση επικρατεί αμηχανία. Όμως, η οικογενειακή ισορροπία έχει διαταραχθεί πλήρως. Η αναπάντεχη αντίδραση του Tomas προκαλεί την επαναξιολόγηση των ρόλων και του οικογενειακού κατεστημένου. Ο γάμος της Ebba και του Tomas κρέμεται από μια κλωστή, καθώς ο Tomas προσπαθεί να επανακτήσει τον ρόλο του αρχηγού της οικογένειας.
Δες το trailer:

15 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Read More

And More