Οι “Συμμαθητές” επιστρέφουν στα θρανία του ΑΝΤ1. Μάθε τα πάντα για το νέο κύκλο επεισοδίων…

Από… outsider έγιναν το φαβορί της τηλεοπτικής χρονιάς που μόλις έφυγε. Οι «Συμμαθητές» δεν κατάφεραν απλώς να δώσουν ένα ηχηρό «παρών» στο prime-time του ΑΝΤ1, αλλά από τον Φλεβάρη και μετά κυριάρχησαν στους πίνακες τηλεθέασης, ακόμα και όταν βρισκόταν απέναντι από το πολυσυζητημένο «Κάτω Παρτάλι».
Αποτέλεσμα; Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί από τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 οι τίτλοι του τέλους να πέσουν φέτος, η σειρά πάει και του χρόνου και αυτό είναι κάτι που μας το επιβεβαιώνει και ο ίδιος της ο σκηνοθέτης, Βασίλης Θωμόπουλος.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που οι «Συμμαθητές» πάνε και του χρόνου. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος -γιατί πολλές φορές οι εξελίξεις μας ξεπερνάνε- όντως η σειρά μας θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 και πάλι από Οκτώβρη».
-Αρχικά είχε ακουστεί πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, γιατί τα επεισόδια του εξωτερικού πάνω στα οποία βασίστηκε η ιστορία, δεν ήταν τόσα ώστε να μπορεί να βγει στον αέρα μία δεύτερη τηλεοπτική χρονιά. Τελικά πώς θα υπάρξει ο δεύτερος κύκλος των «Συμμαθητών»;
-Επειδή η σειρά αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο, θα συνεχιστεί και θα βασιστεί εξ ολοκλήρου σε ελληνικό σενάριο.
-Αρα ουσιαστικά μιλάμε για μία νέα σειρά μυθοπλασίας και όχι για μεταφορά μιας σειράς εξωτερικού.
-Ακριβώς. Οι «Συμμαθητές» είναι μια σειρά που αποδεικνύει πως όταν δουλεύει κανείς με εντιμότητα και με ειλικρίνεια, ο -κόσμος το αναγνωρίζει και αγκαλιάζει αυτό που του προσφέρεις.
-Ο καινούργιος κύκλος θα ξεκινήσει με κάποια επεισόδια που δεν βγήκαν φέτος στον αέρα;
-Θα ξεκινήσουμε με επεισόδια που δεν έπαιξαν αυτήν τη σεζόν και θα περάσουμε αμέσως μετά στα φρέσκα επεισόδια.
-Και η συμφωνία της νέας σεζόν τι… περιλαμβάνει;
-Θα μεταδίδονται 2-3 επεισόδια την εβδομάδα, 45λεπτης διάρκειας.

-Επιμένεις πάντως… χιουμοριστικά! «50-50», «Πολυκατοικία», «Με τα παντελόνια κάτω», «Ενας μήνας και κάτι»…
-Την κωμωδία την αγαπώ και μου πάει. Επίσης η κωμωδία εμπεριέχει μέσα της απίστευτο δράμα. Από την άλλη μεριά μία δραματική σειρά για να γίνει έτσι όπως πρέπει χρειάζεται πολλά λεφτά και αυτή την εποχή λεφτά δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό και έχουν εξαφανιστεί από τους δέκτες μας οι δουλειές της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, της Ελένης Ζιώγα και τόσων άλλων συναδέλφων.
-Η κωμωδία είναι… παρεξηγημένη; Με την έννοια ότι θεωρείται πιο εύκολα διαχειρίσιμη…
-Εχεις δίκιο. Οντως θεωρείται πιο εύκολα διαχειρίσιμη και αυτό είναι λάθος. Το να κάνεις τον άλλο να γελάσει είναι πολύ δύσκολο πράγμα και σαφέστατα πιο δύσκολο από το να τον κάνεις να συγκινηθεί. Οφείλω δε να σου εξομολογηθώ ότι θεωρώ τεράστια αδικία το γεγονός ότι ποτέ ένα Οσκαρ δεν έχει δοθεί σε μία καλή κωμωδία.
-Οι made in Turkey σειρές μόδα ήταν και πέρασαν;
-Και οι made in Turkey και οι βραζιλιάνικες και οι ισπανικές και οι αργεντίνικες. Αλλωστε, τις καλύτερες σειρές εισαγωγής όλα αυτά τα χρόνια τα ελληνικά κανάλια τις αγόρασαν και τις μετέδωσαν. Δεν υπάρχει πια το ίδιο περιθώριο επιλογής…

-Θα υπάρξουν νέα πρόσωπα που θα δούμε στο νέο κύκλο επεισοδίων;

-Σαφέστατα… Μόνο που για την ώρα δεν έχω συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί δεν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις.
-Η νέα χρονιά πώς βρίσκει τους ήρωές μας;
-Ο Παύλος (Κρατερός Κατσούλης) δεν ξέρει ακόμα ότι το παιδί της Τατιάνας (Νικολέτα Καρρά) είναι δικό του και δεν είναι του Αριστείδη (Δημήτρης Μαυρόπουλος). Επίσης, μόνο η Κρίστυ (Πηνελόπη Αναστασοπούλου) μαθαίνει το μεγάλο μυστικό της Τατιάνας, ότι δηλαδή η Τατιάνα στην πραγματικότητα είναι η… τέως υπέρβαρη συμμαθήτριά τους. Την ίδια ώρα η Μαριλένα (Μαριάννα Τουμασάτου) έρχεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα. Μετά τον χωρισμό της με τον Παύλο να πέσει επιτέλους στην αγκαλιά του Ανδρέα (Μάριος Αθανασίου) ή μήπως πρέπει μετά από 20 ολόκληρα χρόνια δέσμευσης και γάμου, να μείνει μόνη; Τέλος, η Γκέλυ (Πηνελόπη Πλάκα) πραγματικά στο… κατώφλι της εκκλησίας αποφασίζει πως δεν πρέπει να παντρευτεί. Λέτε η καρδιά της να έχει ξεκινήσει να χτυπά τρελά για κάποιον άλλο;
* Μετά την υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη, θεωρείται σίγουρο πως θα αποχωρήσει από τη σειρά, μια και δεν υπάρχει χρόνος για να συνδυάζει την πολιτική του πορεία με την υποκριτική. Ετσι, οι σεναριογράφοι αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο ο Ισίδωρος δεν θα βρίσκεται πια ανάμεσά τους. Επίσης αποχωρεί και η Φαίδρα Δούκα.

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More