Οι τυχεροί που κέρδισαν προσκλήσεις για την παιδική παράσταση “Η επιστροφή των παραμυθιών”!

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και τι καλύτερο από το να μπορείς να πας στο θέατρο με το παιδί σου ή κάποιον αγαπημένο μικρό φίλο! Το TLIFE στέλνει πέντε τυχερές με παρέα στην παιδική παράσταση, «Η επιστροφή των Παραμυθιών».

Οι νικητές, που έκαναν retweet το άρθρο στο twitter του @tlifegr και κληρώθηκαν, είναι οι:

@joannamanou76
@Rena_Spyroulia
@kwnstantina_ina
@KiriakouPenny
@marakistro921


Λίγα λόγια για το έργο

Η θεατρική Εταιρεία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζει υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την παιδική θεατρική παράσταση «Η επιστροφή των Παραμυθιών».

« Αν θέλουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο από τον σημερινό, πρέπει ν’ αρχίσουμε από το παιδικό βιβλίο». Jella Lepman, Συγγραφέας.

Οι ήρωες των Παραμυθιών ζουν ξένοιαστοι στην Χώρα τους, απολαμβάνοντας τη δόξα τους. Είναι ευτυχισμένοι γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους. Όμως καθώς περνούν τα χρόνια και η νέα τεχνολογία κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία ολοένα και μειώνεται. Έτσι η ανέμελη ζωή των ηρώων αρχίζει να κλονίζεται. Τι θα γίνει αν τα παιδιά σταματήσουν να διαβάζουν παραμύθια;
Η Χώρα των Παραμυθιών θα καταστραφεί. Σε μια προσπάθεια να σωθεί η Χώρα, επιστρατεύονται πέντε ήρωες: ο Πίτερ Παν, η Ντάμα Κούπα, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Κακός Λύκος και η Τίνκερμπελ. Θα καταφέρουν οι ήρωες αυτοί να παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να αγωνιστούν για ένα κοινό σκοπό; Την επιστροφή των Παραμυθιών.

Γιατί να δει ένα παιδί την «Επιστροφή των Παραμυθιών»

Σε μια εποχή που το βιβλίο έχει παραγκωνιστεί από την κυριαρχία της νέας τεχνολογίας, το σχολείο μέσα από δραστηριότητες που προάγουν την «φιλαναγνωσία», προσπαθεί να αποκαταστήσει την σχέση του παιδιού με το βιβλίο.
Η συγκεκριμένη παράσταση λειτουργεί υποστηρικτικά στην προσπάθεια αυτή, γιατί παρουσιάζει με τρόπο χιουμοριστικό, διασκεδαστικό και σύγχρονο την ανάγκη συμπόρευσης βιβλίου και νέας τεχνολογίας.

Μετά το «Θα φάμε τα μουστάκια μας..», ένα έργο που τάσσεται κατά του πολέμου κα υπέρ της διαφορετικότητας, η ομάδα ΜΠΟΕΜ επανέρχεται με ένα ακόμα θέμα που ενδιαφέρει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς: την αξία του βιβλίου και την σημασία του ν’ αγωνίζεσαι για κάτι που πιστεύεις.

Συντελεστές

Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παναγόπουλος
Σκηνικά: Χάρης Καραπιπέρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Μανουσάκη
Γραφιστική Επιμέλεια: Γιώτα Παρασκευά

Ηθοποιοί: Φρύνη Θετάκη, Γιώργος Κοσκορέλλος, Πετρούλα Μαντζουκίδου, Γεωργία Παρασκευά, Θεοδόσης Σκαρβέλης.

Υπεύθυνη παραστάσεων για σχολεία: Τατιάνα Κόγια (6989373052)

Πληροφορίες

Κάθε Κυριακή στις 5 μ.μ. και τις καθημερινές για τα σχολεία

Θέατρο: Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων)

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο για ανέργους, φοιτητές, πολύτεκνους. Α.Μ.Ε.Α.)

Τηλέφωνο θεάτρου: 210 6453330

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6989373052, 6944795242, 6982792104

Διάρκεια: 80’

Read More

And More