Οι τυχεροί που κέρδισαν το βιβλίο της ταινίας Trash! Δες αποκλειστικό film clip λίγο πριν βγει στις αίθουσες!

Ο υπέροχος Στίβεν Ντάλντρι (Ώρες, Billy Elliot-Γεννημένος Χορευτής) που σκηνοθετεί πάντα με συναίσθημα και ανθρώπινη ματιά ιστορίες που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Άντι Μάλιγκαν Trash (Σκουπίδια) με το σενάριο γραμμένο από τον ένα και μοναδικό Ρίτσαρντ Κέρτις (Αγάπη Είναι…, Όσα Φέρνει ο Χρόνος) που ξέρει να «κεντά» στις ανθρώπινες ιστορίες.

Το TLIFE σου εξασφάλισε ένα αποκλειστικό film clip από την ταινία λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της στους κινηματογράφους, στις 30 Οκτωβρίου, αλλά και 4 αντίτυπα του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης.

Οι τυχεροί που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και κληρώθηκαν είναι οι:

ΕΛΠΕΚΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΓΕΓΛΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
TZIABA ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Οι νικητές θα παραλάβουν τα δώρα τους από τα γραφεία της UIP, Γαμβέττα4, 3ος όροφος, Εξάρχεια.

Δες το αποκλειστικό film clip!

Λίγα λόγια γι ατην υπόθεση της ταινίας

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Ρούνεϊ Μάρα, Μάρτιν Σιν και Βάγκνερ Μούρα, που συμπράττουν με τους νεοεμφανιζόμενους Ρίκσον Τέβεζ, Εδουάρδο Λουίς και Γκαμπριέλ Γουάινσταϊν, αφηγείται την ιστορία τριών παιδιών των παραγκουπόλεων (φαβέλες) του Ρίο που προσπαθούν να επιβιώσουν ψάχνοντας για χρήσιμα πράγματα σε μια χωματερή της Βραζιλίας.

Όταν μια μέρα θα ανακαλύψουν ένα πορτοφόλι με μια ταυτότητα, ένα διπλωμένο χάρτη, λίγα χρήματα κι ένα κλειδί, τα τρία παιδιά θα μπλέξουν σε μια αληθινή περιπέτεια πολιτικής διαφθοράς αφού, αποφασίζοντας να κρατήσουν το «εύρημά» τους και να κάνουν το σωστό, βρίσκονται στο στόχαστρο της τοπικής αστυνομίας. Ακολουθεί μια σκοτεινή αλυσίδα γεγονότων –αύρας Slumdog Millionaire-, σε ένα βρόμικο, μουντό κόσμο γεμάτο με εικόνες φτώχειας και παραβατικότητας. Στο πλευρό τους, σύμμαχοι, ένας ιερωμένος και η βοηθός του που βρίσκονται στο Ριο στο πλαίσιο μιας ιεραποστολής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Ραφαέλ, ο Γκάρντο κι ο «Αρουραίος» είναι τρία αγόρια που γεννήθηκαν στη χωματερή της Μπεχάλα και περνούν τη μέρα τους ξεδιαλέγοντας σκουπίδια με την ελπίδα ότι κάποτε θα βρουν κάτι που ν’ αξίζει τον κόπο.
Μια μέρα βρίσκουν ένα δερμάτινο τσαντάκι που περιέχει ένα πορτοφόλι μ’ ένα σημαντικό γι’ αυτά χρηματικό ποσό, μια ταυτότητα, κάποιες φωτογραφίες, έναν χάρτη κι ένα κλειδί.

Όταν θ’ ανοίξουν τη θυρίδα στην οποία αντιστοιχεί το κλειδί, θα ανακαλύψουν ένα θανάσιμο μυστικό. Κι από κείνη τη στιγμή θα μπουν στο στόχαστρο της αστυνομίας αλλά και του υπόκοσμου. Όμως, τα παιδιά της χωματερής δεν έχουν μάθει να εγκαταλείπουν καμία μάχη. Ειδικά όταν πρόκειται για την επιβίωσή τους…

Μια καταιγιστική περιπέτεια-καταγγελία της παιδικής εργασίας, της παιδικής εκμετάλλευσης και της φτώχειας. Ένα οικουμενικό μυθιστόρημα που θα σας κόψει την ανάσα με τη δράση του και θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές της ανθρωπιάς σας. Πηγή έμπνευσης για τον συγγραφέα αποτέλεσε μια τεράστια χωματερή στη Μανίλα. Όπως λέει κι ο ίδιος: «Ένας φίλος μου μου διηγήθηκε ότι τα παιδιά της χωματερής περνάνε την περισσότερη ώρα τους ξεδιαλέγοντας τα σκουπίδια από τις σακούλες με τα περιττώματα. Αυτή η λεπτομέρεια –αυτή η μικρή εικόνα της κόλασης– δε με άφηνε να ησυχάσω. Ήθελα να γράψω κάτι γι’ αυτά τα παιδιά».

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 22 χώρες και βρέθηκε στη βραχεία λίστα των εφηβικών μυθιστορημάτων που ήταν υποψήφια για το Carnegie Medal 2012, ενώ την άνοιξη του 2013 ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας σε σενάριο Richard Curtis και σκηνοθεσία Stephen Daldry («Μπίλι Έλλιοτ», «Ώρες» κ.ά.).

Read More

And More