Οικογένειες Νιάρχου – Ωνάση: Η κόντρα συνεχίζεται και η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Η διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και τα εξαδέλφια της Σταύρο και Ευγενία Νιάρχου αποτελεί εδώ και χρόνια κοινό μυστικό. Η τρίτη γενιά των μεγάλων ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, όπως διαβάσαμε στο ”Life & Style”, στη δική της σαπουνόπερα και ονόματα όπως Ωνάσης, Νιάρχος και Λιβανός εξακολουθούν να απασχολούν.

Πριν από μερικές εβδομάδες η ισπανική έκδοση του “Vanity Fair” κυκλοφόρησε με ένα μεγάλο άρθρο που ως θέμα του είχε τις σχέσεις ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και τα ξαδέρφια της, Σταύρο και Ευγενία. Ή μάλλον την ανυπαρξία τους, γιατί παρά τους δεσμούς αίματος, τα ξαδέρφια δεν έχουν ιδιαίτερες επαφές.

Η ιστορία ξεκινά πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα, έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του ’40, όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Σταύρος Νιάρχος ήταν οι δύο ανερχόμενοι Έλληνες εφοπλιστές της Νέας Υόρκης. Ο ανταγωνισμός ανάμεσά τους υπήρχε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο…

Ο Ωνάσης και ο Νιάρχος διεκδικούσαν την ίδια γυναίκα, την Τίνα Λιβανού. Και μπορεί ο Ωνάσης να ήταν τελικά εκείνος που κατάφερε να παντρευτεί την ξανθιά, λεπτοκαμωμένη Τίνα, με τον Νιάρχο να παντρεύεται τελικά την μεγαλύτερη αδερφή της, Ευγενία, όπως φαίνεται όμως ήταν μόνο η απαρχή μιας διαμάχης που δεν θα τελείωνε ουσιαστικά ποτέ.

Όταν ο πρώτος βγήκε εξώφυλλο στο περιοδικό ”Time”, ο Νιάρχος έκανε τα πάντα για να τον κάνουν κι εκείνον. Ο Ωνάσης είχε τη θαλαμηγό ”Χριστίνα”, ο Νιάρχος την ”Κρεολή”. Ο Ωνάσης αγόρασε και διαμόρφωσε τον Σκορπιό, σε ένα μικρό ιδιωτικό παράδεισο, ο Νιάρχος έκανε το ίδιο στη Σπετσοπούλα, κ.ο.κ.

Τώρα σχετικά με την τρίτη γενιά…

Η ζωή της Αθηνάς θυμίζει περισσότερο την ζωή μιας αθλήτριας πλήρως αφοσιωμένης στην ιππασία. Η λατρεία της για το άθλημα είναι μέρος της ζωής της. H αυτοκτονία της πρώην συζύγου του αγαπημένου της Αλβάρο την στιγμάτισε, όμως αυτή την στιγμή στην ζωή της κυριαρχεί η κόρη που ο αγαπημένος της απέκτησε με την πρώην σύζυγό του, την οποία μεγαλώνει σαν δικό της παιδί.

Από την άλλη πλευρά, η ζωή των παιδιών της οικογένειας Νιάρχου μοιάζει απόλυτα συμβιβασμένη με τις απαιτήσεις των celebrities του διεθνούς jet set. Ταξιδεύουν, ζουν την ζωή που δεκάδες συνομήλικοί τους θα ζήλευαν, κάνουν διακοπές με τους απογόνους των μεγαλυτέρων οικογενειών του κόσμου. Πρόσφατα, η Vogue χαρακτήρισε την Ευγενία ως “it girl”, ενώ ο Σταύρος είναι εδώ και καιρό ένας από τους πιο γοητευτικούς play boy της υφηλίου. Ανάμεσα στα φλερτ του συγκαταλέγονται ονόματα όπως της Paris Hilton, της Μέρι Κέϊτ Ολσεν, αλλά και πολλών άλλων διάσημων απόγονων.

Τα αδέλφια της οικογένειας Νιάρχου και ξαδέλφια της Αθηνάς είναι φίλοι των παιδιών της πριγκίπισσας Καρολίνας και συχνά δίνουν το παρόν σε εκδηλώσεις του πριγκιπάτου. Η καλύτερη φίλη τόσο της Αθηνάς Ωνάση, όσο και της Ευγενίας είναι η Σαρλότ Κασιράγκι, καθώς η τελευταία μοιράζεται με τις φίλες της το πάθος της για την ιππασία. Και ενώ η Σαρλότ έχει τραβήξει άπειρες φωτογραφίες, τόσο με την μία, όσο και με την άλλη, δεν υπάρχει ούτε ένα στιγμιότυπο που να τις απαθανατίζει μαζί (Αθηνά και Ευγενία).

Οσο περίεργο ή αδύνατον και αν ακούγεται, οι δύο δυναστείες εξακολουθούν να δρουν και να λειτουργούν παράλληλα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, το ίδιο και οι διαφορές. Έστω και εάν πλέον είναι άλλου είδους…

Read More

And More