Οικονομικές «φουρτούνες» για την Χρυσάνθη Λαιμού!

Οικονομικές «φουρτούνες» για την Χρυσάνθη Λαιμού! | tlife.gr

Ποιος είπε ότι η κρίση δεν έχει χτυπήσει και τους πλούσιους; Ο λόγος για τον Παναγιώτη και την Χρυσάνθη Λαιμού, το λαμπερό κοσμικό ζευγάρι του Λονδίνου, που αναγκάζεται να χάσει τα δυο πολυτελή yachts του, αφού φαίνεται να χρωστά 150.000 ευρώ σε δυο μεγάλες εταιρίες.

Το κοσμικό ζευγάρι Λαιμού, που είναι ιδιαίτερα προβεβλημένο στους κύκλους του Λονδίνου δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα. Το αποτέλεσμα ήταν να δεσμευτούν από το Λιμενικό τα δυο yachts τους, το «Στροβίλη» (πρώην «Mistral Blue») και το «Phoenician Blue», μετά από ένα χρεος 150.000 ευρώ που οφείλουν σε δυο μεγάλες εταιρείες που ανέλαβαν την επισκευή τους.

Ακόμη, πληροφορίες θέλουν το ζεύγος να μην μπορεί να πληρώσει ούτε και το πλήρωμα των θαλαμηγών του… Συγκεκριμένα, το γιοτ «Στροβίλη»΄, το οποίο συνήθιζαν να νοικιάζουν σε Άγγλους ευγενείς που έκαναν τις διακοπές τους στο Αιγαίο, βρίσκεται αγκυροβολημένο από τον Οκτώβριο στη Σύρο και το πλήρωμα του παραμένει απλήρωτο πάνω από 7 μήνες. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας επισκευής μηχανών κ. Ευθύμης Ακτύπης, αναφέρει σε συνέντευξη του πως η οικογένεια Λαιμού του χρωστά 130.000 ευρώ μετά τις εργασίες που έκανε στο γιοτ «Στροβίλη». Συγκεκριμένα ο κ. Ακτύπης αναφέρει ότι όταν τελείωσε τις εργασίες επισκευής, ο Παναγιώτης και η Χρυσάνθη Λαιμού πήραν το σκάφος, άλλαξαν offshore εταιρεία και άλλαξαν και το όνομα της θαλαμηγού, με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή της εταιρείας. «Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήσαμετο εντοπίσαμε στη Σύρο. Αμέσως κινηθήκαμε νομικά και κάναμε ασφαλιστικά μέτρα», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Ωστόσο, μεγάλη αναστάτωση φαίνεται πως έχει προκαλέσει αυτό το νέο στους αθηναϊκούς κύκλους των εφοπλιστών, καθώς η οικογένεια Λαιμού είναι από τις πιο γνωστές Ελληνικές οικογένειες του Λονδίνου, που διακρίνεται μεταξύ των άλλων και για τις φιλικές σχέσεις του ζευγαριού με μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Συγκεκριμένα, η Χρυσάνθη Λαιμού, που είναι η δεύτερη γυναίκα του Παναγιώτη Λαιμού διακρίνεται στους κοσμικούς κύκλους για τις φιλανθρωπικές της ενέργειες, αλλά και για τη φιλία της με τον Κάρολο της Αγγλίας και την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η Χρυσάνθη Λαιμού ήταν καλή φίλη της πριγκίπισσας Νταϊάνας και την είχε φιλοξενήσει μάλιστα πολλές φορές στο σπίτι της στην Belgravia, μια από της πιο αριστοκρατικές συνοικίες του Λονδίνου. Ακόμη, είχαν έρθει και μαζί στην Ελλάδα και είχαν κάνει διακοπές στο Αιγαίο με τη θαλαμηγό «Στροβίλη».

Ωστόσο, η Χρυσάνθη Λαιμού έχει και πολύ καλές σχέσεις με τον Κάρολο της Αγγλίας, ο οποίος θέλοντας να την βοηθήσει σε ένα φιλανθρωπικό gala που είχε οργανώσει πέρσι το Νοέμβρη, της είχε παραχωρήσει το παλάτι «St James Palace», το οποίο φιλοξένησε όλα τα μεγάλα τζάκια του Λονδίνου και της Ελλάδας. Σε εκείνο το γκαλά, μάλιστα, το οποίο είχε ονομαστεί «Βραδιά όπερας», είχαν τραγουδήσει ο Μάριος Φραγκούλης και η Μαρινέλλα.

Η Χρυσάνθη Λαιμού είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή τόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο, όσο και στον κόσμο των ευγενών. Η ίδια έχει οργανώσει πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και είναι πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Life Action Trust», η οποία απευθύνεται στην αφρόκρεμα του Λονδίνου και την παροτρύνει να προσφέρει εμπράκτος για να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Η Χρυσάνθη Λαιμού σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

READ more