Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική προσέλευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη η τελετή απονομής των Flag In Life Awards – Modern Cuisine 2025, ενός θεσμού που αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας που υπηρετούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με δημιουργικότητα, ποιότητα και συνέπεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβαν οι δημοσιογράφοι Σπύρος Λάμπρου και Άννα Σταματιάδου, δίνοντας τόνο κύρους και ζεστασιάς σε μια γιορτή της γεύσης με πολιτισμικό αποτύπωμα.
Ο ιδρυτής του θεσμού, Διονύσης Κούκης, σε μια συμβολική ομιλία, έθεσε ένα πρωτοποριακό ερώτημα στον δημόσιο διάλογο: «Η υψηλή γαστρονομία είναι τέχνη; Ανήκει στις Καλές Τέχνες ή αποτελεί εφαρμοσμένη τέχνη;».
Όπως ανακοίνωσε, το Flag In Life πρόκειται να διοργανώσει ειδική ημερίδα με ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και σεφ, προκειμένου να εξεταστεί για πρώτη φορά συστηματικά αυτό το ερώτημα στην Ελλάδα.
Παράλληλα, παρουσιάστηκε η νέα πρωτοβουλία του θεσμού για την αξιολόγηση εναλλακτικών μορφών γαστρονομίας, όπως τα νέα είδη εστίασης που αναδύονται λόγω αλλαγών στον τρόπο ζωής, αλλά και η δημιουργία ειδικής κατηγορίας για τον ελληνικό καφέ, με στόχο την αναγνώριση και προβολή του σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην τελετή απονεμήθηκαν 28 βραβεία και 32 ποιοτικές διακρίσεις, ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή των ειδικών βραβείων, που δόθηκαν:
- Στον Λευτέρη Λαζάρου, για τη μακρόχρονη, πρωτοπόρα συμβολή του στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα
- Στον Σταμάτη Μισομικέ, για την καλλιτεχνική του προσέγγιση στο NYN ESTI
- Στον Γιώργο Παπαζαχαρία, για το διεθνώς αναγνωρισμένο ταλέντο και την καινοτομία του
- Σε πολύ γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων, για τη συνολική συμβολή της στην αναβάθμιση της αστικής γαστρονομίας στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ