Ολάντ: Για μένα η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης - Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Ολάντ: Για μένα η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης – Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει | tlife.gr
Λίγα λεπτά πριν από τις 11:30 (ώρα Ελλάδας) το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού πέρασε την πύλη των Ηλυσίων Πεδίων. Στα σκαλιά του προεδρικού μεγάρου, τον περίμενε ο Φρανσουά Ολάντ. Στη Γαλλία, το πρωτόκολλο δεν προβλέπει στρατιωτικές τιμές, όπως στη Γερμανία.
Οι δυο ηγέτες αφού έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες, πέρασαν στο εσωτερικό για την προγραμματισμένη συνάντηση.
Το κλίμα φαίνεται πως αρχίζει και γίνεται πιο θερμό για τη χώρα μας αφού Μέρκελ και Ολάντ αποφάσισαν ουσιαστικά να περιμένουν την έκθεση της τρόικας ώστε να κρίνουν την Ελλάδα εκ του αποτελέσματος. Μέχρι τότε, οι δυο αρχηγοί σκοπεύουν να σταματήσουν τις πιέσεις προς την Αθήνα. Ωστόσο αυτό που διαμηνύουν διαρκώς είναι η τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς.
Στην Ευρώπη επικρατεί… πυρετός διαβουλεύσεων, όχι μόνο για το ελληνικό ζήτημα αλλά γενικότερα για την κρίση στην ευρωζώνη. Μέρκελ-Ολάντ άνοιξαν το… χορό των κρίσιμων συναντήσεων, ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει τη σκυτάλη ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν τα τετ α τετ Μέρκελ-Μόντι στο Βερολίνο στις 29 Αυγούστου και Μόντι-Ολάντ στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Διάβασε όλες τις πολιτικές και κρίσιμες εξελίξεις για τη χώρα στο Newsit

READ more