Όλγα Κεφαλογιάννη: Απαντά σε όσα λέγονται για τον γάμο της και για τον αν θα διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απαντά σε όσα λέγονται για τον γάμο της και για τον αν θα διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας | tlife.gr
Χαμογελαστή, ακομπλεξάριστη και πάντα ειλικρινής, η Ολγα Κεφαλογιάννη είναι από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η πρώην υπουργός Τουρισμού, βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, μιλάει στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα Παραπολιτικά, για την εκδήλωση μνήμης για τον πατέρα της, αλλά και για το τι θυμάται από εκείνον. για το αν θα είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, για τη σχέση της με τον σύζυγό της, αλλά και για τη μεγάλη της αγάπη, το θέατρο.
Λένε ότι θα είστε υποψήφια για τον Δήμο Αθηναίων. Ισχύει;
Με ξέρεις τόσα χρόνια. Είμαι στην κεντρική πολιτική. Αυτή ήταν η διαδρομή μου από την αρχή και αυτό που θα επιδιώξω είναι την επανεκλογή μου στην Α’ Αθήνας στις επόμενες εθνικές εκλογές και, φυσικά, πάνω από όλα, τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την πολιτική αλλαγή. Οποιαδήποτε συζήτηση για τον Δήμο της Αθήνας κατά την γνώμη μου είναι εκτός πραγματικού χρόνου.
Υπάρχει κάτι που έχει γραφτεί για εσάς και ενοχληθήκατε;
Είμαι δέκα χρόνια στην πολιτική. Ξέρεις πόσα πράγματα έχουν γραφτεί για μένα που ήταν άδικα και συκοφαντικά; Που ξεπερνούν τα όρια μιας δημοσιογραφικής κριτικής; Η αλήθεια είναι ότι πλέον χαίρομαι, γιατί έχει φύγει λίγο το κομμάτι με τα σεξιστικά σχόλια. Θα σου πω ένα παράδειγμα: Είχα κάνει μια ομιλία την εποχή που περνούσε το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους. Μπορείς να καταλάβεις ότι, όταν μια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνει μια ομιλία που στηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι μεγαλύτερη είδηση από το τι φορούσα στη Βουλή. Γράφτηκε τότε το τι φορούσα, όχι το τι είπα. Οταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Προφανώς, σε κάποιους δεν αρέσω.
Στην εκδήλωση για τον πατέρα σας ήταν και ο σύζυγός σας. Εχετε επιλέξει να κρατήσετε την προσωπική σας ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παρ’ όλα αυτά, σας ενοχλούν σχόλια ότι έχετε χωρίσει ή ότι ο γάμος είναι συμβατικός κ.λπ.;
Εμένα με ενοχλούν πάρα πολύ αυτά τα σχόλια. Ο Μάνος από την πρώτη στιγμή μου είπε «άσ’ τους να γράφουν ό,τι θέλουν, τι σε νοιάζει;». Σταματάω να ασχολούμαι. Οταν επιλέξεις την προσωπική σου ζωή να την κρατάς τελείως εκτός προβολής, αναπόφευκτα θα υπάρχουν κάποια σχόλια. Καλύτερα να είσαι καλά και να γράφουν διάφορα, παρά να βλέπεις ζευγάρια σε εξώφυλλα που λένε πόσο ερωτευμένα είναι και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Καλύτερα από την υποκρισία αυτή να είσαι διακριτικός και όποιος θέλει να πει κάτι ας το πει.
Η διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο σε ένα ζευγάρι;
Δεν υπάρχουν σε αυτά προδιαγραφές, ούτε συνταγές. Το θέμα είναι να υπάρχει μια σχέση που να ισορροπεί και τους δύο.
Επειδή είστε δυναμική, μήπως είστε και γυναίκα-παντόφλα;
Οχι δεν είμαι καθόλου. Σιγά μην τολμάω με τον Κρητίκαρο (γέλια).
Εχετε αυτό που λένε κάποιες γυναίκες «εγώ πότε θα γίνω μάνα»;
Θεωρώ ότι η ολοκλήρωση μιας γυναίκας είναι η μητρότητα. Αλλά αυτό είναι και κάτι που πρέπει να σου τύχει. Δεν είναι κάτι το οποίο εγώ συνειδητά δεν έχω κάνει. Είμαι τυχερή που έχω τις αδελφές μου και έχω πολλά ανίψια. Σε έναν βαθμό, καλύπτει αυτή την ανάγκη, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχει ένα κενό. Κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα. Ο,τι σου στείλει ο Θεός.
Περισσότερα στα Παραπολιτικά

READ more