Όλγα Κεφαλογιάννη: Ποια είναι η νέα υπουργός της κυβέρνησης. Όσα είπε στο ΤLIFE

Είναι όμορφη, μορφωμένη ευγενική,πολύ νέα και Υπουργός Τουρισμού! Η Όλγα είχε το “τσαγανό” να μπει στον σκληρό στίβο της πολιτικής και να πολεμήσει με ιδανικά για κάτι καλύτερο! Σήμερα είναι η μόνη γυναίκα υπουργός ενώ υπάρχει και μία υφυπουργός στο Υπουργείο Υγείας, η Φωτεινή Σκοπούλη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, λίγο πριν τις εκλογές και κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρώσεις της μίλησε στο TLIFE για τα σχέδια και την προσπάθειά της να γίνει η Αθήνα μια ανθρώπινη πόλη. Αποκάλυψε όμως και μικρά μυστικά της καθημερινότητάς της ως γυναίκα και σύζυγος!

Η όμορφη Κρητικιά με το ιδιαίτερο στυλ, την κομψότητα, αλλά και το πλούσιο βιογραφικό της είναι έτοιμη αυτούς τους δύσκολους καιρούς να ριχτεί στη μάχη των εκλογών και να κατέβει υποψήφια στο δύσκολο και νευραλγικό κομμάτι της Α’ Αθηνών.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη, που αποφάσισε να εγκαταλείψει τα ήρεμα νερά της νομικής συμβούλου του πρωθυπουργικού γραφείου και να περάσει στην περιοχή του πολιτικού ανταγωνισμού φαίνεται αποφασισμένη να υπερασπιστεί τις θέσεις της, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στα πολιτικά της πιστεύω.
Αν και το όνομα που κουβαλά, φέρει μια μεγάλη ιστορία και η ίδια φαίνεται να έχει κατά κάποιον τρόπο κληρονομήσει τη… βαριά βουλευτική έδρα της Ν.Δ. στο Ρέθυμνο από τον πατέρα της, δεν φοβάται να αναμετρηθεί στα δύσκολα και δεν ξεχνά ποτέ τα όσα της είχε πει ο πατέρας της, λίγο πριν πεθάνει.


Με τον πατέρα της και τις αδελφές της Δανάη και Χριστίνα

Εκείνος την είχε προειδοποιήσει πως ο χώρος της πολιτικής είναι σκληρός και συχνά εισπράττεις σε αυτόν πίκρα και αχαριστία. Της επισήμανε όλες τις δυσκολίες και όταν διαπίστωσε ότι είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που και ο ίδιος πήρε πριν από πολλά χρόνια, της έδωσε την ευχή του. “Θα με έχεις πάντα στο πλευρό σου για όποια συμβουλή χρειαστείς αλλά σε αυτήν τη διαδρομή θα βαδίσεις μόνη σου”, της είχε πει.
Με τον σκηνοθέτη που έφυγε πρόσφατα, Θόδωρο Αγγελόπουλο

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στα νομικά και τις διεθνείς σχέσεις και παίρνοντας δυο μεταπτυχιακούς τίτλους από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστώνη, η Όλγα Κεφαλογιάννη αποφάσισε να ασχοληθεί με νομικά ζητήματα, αλλά γρήγορα πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική. Εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2009. Ενώ, από τον Δεκέμβριο του 2009 είναι υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στις ερχόμενες εκλογές θα είναι υποψήφια στην Α΄ Αθηνών και θα ριχτεί στη μάχη των εκλογών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, τον σύζυγό της Μάνο Πεθερουδάκη και τις δύο αγαπημένες της αδελφές Χριστίνα και Δανάη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πολιτικός…

Τι ονειρεύεστε για την Α΄ Αθήνας, την περιφέρεια που είστε υποψήφια;
«Η πρωτεύουσα κάθε χώρας είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός καθρέφτης της. Ειδικά όταν μιλάμε για την Αθήνα, την παγκόσμια πρωτεύουσα του πολιτικού, των γραμμάτων, των τεχνών και της σκέψης. Είναι άδικο και ανεπίτρεπτο, να αφήνουμε να κυριαρχούν για την Αθήνα εικόνες που τσαλακώνουν την ιστορική κληρονομιά της πόλης μας, και υποτιμούν τους σημερινούς ενεργούς πολίτες της. Η Αθήνα πρέπει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της, και σε συνθήκες ασφάλειας να ξαναβρεί μια ταυτότητα που θα την καταστήσει πόλη-μαγνήτη για την ανθρωπότητα».

Με την Τατιάνα Στεφανίδου σε τηλεοπτικό γύρισμα για την εκπομπή “Μίλα”

Μπορεί να γίνει όμορφο και φιλικό το πολύπαθο κέντρο της Αθήνας;
«Πριν από μερικές μέρες κατέθεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Στρατηγικής για την Αθήνα που περιέχει κωδικοποιημένες δράσεις και παρεμβάσεις, σε συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους φορείς, ώστε το κέντρο να ξαναγίνει η καρδιά της πόλης. Το σημείο αναφοράς που θα οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης, και στην ανάσχεση των διαβρωτικών συνεπειών της. Εκτός φυσικά από το κέντρο, η προσοχή μας στρέφεται και στις γειτονιές της Αθήνας, που πολλές φορές υφίστανται ακόμη πιο οδυνηρά τις ανεπάρκειες της κεντρικής εξουσίας».

Πόσο δύσκολο είναι για μια όμορφη γυναίκα να βρίσκεται στα «ανδροκρατούμενα» βουλευτικά έδρανα;
«Το πραγματικό ζητούμενο είναι να κερδίζεις την προσοχή, όχι τόσο των συναδέλφων σου, αλλά κυρίως της κοινωνίας, για τις καινούριες ιδέες που κομίζεις, το ήθος και την αξιοπρέπειά σου. Θα ήθελα να έβλεπα περισσότερες γυναίκες στη Βουλή. Ως αντικειμενική ανάγκη της κοινωνίας μας φυσικά, και όχι στη βάση μιας ποσόστωσης που τείνει να προσλάβει χαρακτηριστικά συμπεριφορικού ρατσισμού».

Με την Τατιάνα Στεφανίδου σε τηλεοπτικό γύρισμα για την εκπομπή “Μίλα”

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ο άνθρωπος, η γυναίκα…

Ακολουθείτε τη μόδα; Ποια ρούχα προτιμάτε; Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;

Μου αρέσει η απλή, άνετη, ανεπιτήδευτη εμφάνιση. Προτιμώ ρούχα με διαχρονικό στυλ που τα φοράς, δεν σε “φοράνε”. Και λέω ένα μεγάλο όχι στις μάρκες και τις ταμπέλες. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μαύρο και γενικά δεν μου αρέσει η πολυχρωμία.
Αγαπημένη συνήθεια, χόμπυ στον ελεύθερο χρόνο σας.
Μεσημεριανό διάλειμμα με τον Μάνο, τον σύζυγό μου. Συναντιόμαστε σε ένα μικρό καφέ, τρώμε κάτι ελαφρύ και μετά συνεχίζουμε ο καθένας με τις υποχρεώσεις της ημέρας… Κάνω γυμναστική, κυρίως για να αποφορτίζομαι.

Αγαπημένο φαγητό

Ντομάτες γεμιστές της μαμάς μου.


Aγαπημένος τραγουδιστής

Έχω αρκετούς αγαπημένους τραγουδιστές, Έλληνες και ξένους, αλλά με συγκινεί πάντα η αξεπέραστη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.


Αγαπημένο αντικείμενο που δεν αποχωρίζεστε ποτέ!

Ως απόλυτο “θύμα” της τεχνολογίας, το “έξυπνο” κινητό μου.

Μια γλυκιά ανάμνηση από τα παιδικά σας χρόνια
Η βόλτα που έκανα με τον πατέρα μου όταν ήμουν επτά ετών ένα βράδυ που χιόνισε τόσο πολύ στην Αθήνα που τα πάντα ήταν κάτασπρα και δεν κυκλοφορούσε κανείς άλλος στο δρόμο. Ο μπαμπάς με κρατούσε από το χέρι και περπατούσαμε πάνω στο απάτητο χιόνι…

Read More

And More