Όλγα Κεφαλογιάννη: Σε παρουσίαση βιβλίου μαζί με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη

Σε μία μικρή οικογενειακή συνάντηση εξελίχθηκε η παρουσίαση βιβλίου της Λόλας Νταϊφά, το βράδυ της Δευτέρας. Αρκετά από τα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη έδωσαν το “παρών” στην λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το TLIFE συνάντησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι βραδινές έξοδοι της πρώην Υπουργού Τουρισμού είναι πολύ συχνές αφού έχει πλέον περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή της. Τον εκμεταλλεύεται για να απολαύσει θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες καλλιτεχνών που αγαπά αλλά και να παραστεί σε επίσημες εκδηλώσεις που έχουν κυρίως στο επίκεντρό τους τον πολιτισμό. Άλλωστε ήταν πάντα υπέρμαχος των δρώμενων που αναδεικνύουν κάθε μορφή τέχνης στη χώρα μας.

Αυτή τη φορά βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου “Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα” κλέβοντας και πάλι τις εντυπώσεις με την κομψή εμφάνισή της. Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE την απαθανάτισε στο πλευρό του θείου της, Γιώργου Βαρδινογιάννη, που τον βλέπουμε σπάνια σε δημόσιες εμφανίσεις.


Λόλα Νταϊφά-Μαριάννα Βαρδινογιάννη


Άγγελος Δεληβοριάς-Λόλα Νταϊφά-Όλγα Κεφαλογιάννη-Γιώργος Βαρδινογιάννης


Λόλα Νταϊφά-Όλγα Κεφαλογιάννη-Γιώργος Βαρδινογιάννης-Γιώργος Πατούλης

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος και μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζεται η σπανιότερη και πληρέστερη συλλογή πιάτων, που υπάρχει σε δημόσια και ιδιωτική συλλογή. Aνήκει στη Λόλα Νταϊφά, τη σιδηρά κυρία των δημοσίων σχέσεων.

Τα πιάτα κατασκευάζονταν με μεράκι στη Σύρο, στον Πειραιά, στην Αθήνα, χρονολογούνται από το 1863 μέχρι και το 1973.

Στην εικονογράφηση των μοναδικών αυτών πιάτων παρουσιάζονται γεγονότα που «σφράγισαν» η ιστορία της χώρας μας από τους αρχαίους χρόνους έως τη σύγχρονη Ελλάδα. Συναντάμε εμβληματικές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν ρόλο πρωταγωνιστή. Όλη η Ιστορία της Ελλάδας σε 231 πιάτα.
Ο αναγνώστης αυτής της προσεγμένης, συλλεκτικής έκδοσης θα «συναντήσει» από τον Ρήγα Φεραίο, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον Σπύρο Λούη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το θωρηκτό «Αβέρωφ», τη Μονή Αρκαδίου, όπως και μια πλειάδα βασιλέων, από τον Γεώργιο Α’ έως τον Κωνσταντίνο Β’.
Σε ξεχωριστή ενότητα του βιβλίου “231 Πιάτα Αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας” συστήνεται για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία και δίνεται το δημιουργικό στίγμα του Χανιώτη κεραμίστα και γλύπτη Κώστα Ντουσάκη, που έδωσε συνέχεια στην παράδοση.Την επιστημονική έρευνα της έκδοσης έχει η πολυγραφότατη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαογράφος Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου.
Τον πρόλογο υπογράφει ο Ακαδημαϊκός και μακροβιότερος διευθυντής μουσείου (από τη θέση του στο μουσείο Μπενάκη) Άγγελος Δεληβορριάς. Η συλλέκτρια Λόλα Νταϊφά αφηγείται μικρές, αληθινες ιστορίες πάθους και ταλαιπωρίας… Εκεί που το χιούμορ συναντά την αγάπη ενός παθιασμένου συλλέκτη.

Read More

And More