Όλη η ελληνική showbiz στην πρεμιέρα της παράστασης “Oι μάγισσες της Σμύρνης” στο Παλλάς! Φωτογραφίες

Μια μεγάλη παραγωγή και απίστευτες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές και όχι μόνο έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες στο Παλλάς! Μια πλούσια παράσταση τριών ωρών που περιμένεις να δεις με αγωνία τι θα γίνει στη συνέχεια… Οι γνωστές “Μάγισσες της Σμύρνης” η Ευθαλία και η Κατίνα που είχες γνωρίσεις από το ομώνυμο βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη, ξαναζωντάνεψαν χθες στην σκηνή του Παλλάς και άρχισαν μετά από χρόνια να κάνουν τα μαγικά τους! Η Σμαράγδα Καρύδη, “μάγεψε” στο ρόλο της Κατίνας ενώ η Μαρία Καβογιάννη έκανε μοναδικό το ρόλο της Ευθαλίας, της μητέρας της! Όλοι οι συντελεστές ήταν εκπληκτικοί και το θέαμα μοναδικό. Μια παράσταση που φέτος αξίζει να δεις!

Το Παλλάς εκτός από τις … Σμυρνιές μάγισσες γέμισε χθες από celebrities και δημοσιογράφους που έσπευσαν να τιμήσουν τους συντελεστές της παράστασης αλλά και να απολαύσουν τις μοναδικές ερμηνείες τους.

Η ελληνική showbiz παρέλασε χθες από το Παλλάς φορώντας τα “καλά” της και πόζαρε στο φωτογραφικό φακό του TLIFE!

Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρής Αθερίδης

Γιάννης Αϊβάζης, Μαρία Κορινθίου

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Τζένη Μπαλατσινού

Γιάννης Λάτσιος, Γιάννης Κεντ, Κατερίνα Γκαγκάκη

Γιώργος Λιάγκας

Xριστόφορος Παπακαλιάτης

Ιωάννα Μπούκη

Μαρία Ναυπλιώτου

Φίλιππος Μιχόπουλος , Αθηνά Οικονομάκου

Ραχήλ Μακρή

Αντώνης Καλογρίδης, Νατάσα Καλογρίδη

Νατάσα Καλογρίδη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Βάσω Γουλιελμάκη

Νίκος Γαλανός, Νίκη Παληκαράκη

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Αποστολία Ζώη

Σίσσυ Χρηστίδου, Θοδωρής Μαραντίνης

Βίκυ Χατζηβασιλείου

Άδωνις Γεωργιάδης

 

Ελένη Χατζίδου, Ετεοκλής Παύλου

Γιάννης Ζουγανέλης

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης στη μεταφορά του στην μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, ανέβηκε στη σκηνή του Παλλάς.

Στον θίασο πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Ευθαλίας, η Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατίνας, που μαγεύει τους Μέμο Μπεγνή – Κωνσταντίνο και Μελέτη Ηλία – Σύριο Καραμάνο. Στον καθοριστικό ρόλο της μάγισσας Αττάρτης, η κυρία Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Ο Σταμάτης Φασουλής αποτύπωσε την ατμόσφαιρα μίας εμβληματικής εποχής, μεταφέροντάς μας 130 χρόνια πίσω σε ένα ταξίδι στα παράλια της Σμύρνης και σε μια ιστορία γεμάτη μάγια, ξόρκια, αρώματα, έρωτες και πάθη.

Σμύρνη, 1887. Η Κατίνα είναι μια φτωχή, έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος. Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Όσο ανεβαίνει πιο ψηλά σε κοινωνική τάξη, η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης. Εκατό χρόνια μετά, σ’ ένα σκονισμένο μπαουλάκι στο σπίτι της Αίγινας, βρέθηκαν οι γραφές, τα ξόρκια και τα μαγικά της.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Μαρία Καβογιάννη

Σμαράγδα Καρύδη

Μέμος Μπεγνής

Μελέτης Ηλίας

Νικολέτα Βλαβιανού

Φωτογραφίες Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More