Όλη η κοσμική Αθήνα στα εγκαίνια ξενοδοχείου!

Όλη η κοσμική Αθήνα στα εγκαίνια ξενοδοχείου! | tlife.gr

Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, και πλήθος κόσμου κατέφθασε για να θαυμάσει από κοντά το ανακαινισμένο κτίριο που ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την Αθήνα. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, μας καλεί να ξαναγαπήσουμε την πόλη μας.

Το Electra Metropolis, η ολοκαίνουργια υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα, εντυπωσίασε και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες -αναμενόμενο, αφού στην ανακαίνισή του συμμετείχαν ηχηρά ονόματα της αρχιτεκτονικής και της τέχνης.

Το οικείο σε όλους μας κτίριο του 1959 που στέγασε για δεκαετίες το Υπουργείο Παιδείας, έργο του μετρ του στιλ και οπαδού του μοντερνισμού Πάτροκλου Καραντινού (1903-1976), μεταμορφώθηκε με μια εμβληματική παρέμβαση στο εξωτερικό του αλλά και απόλυτο σεβασμό στην ρετρό αισθητική του, ενώ η μια σπουδαία για τις δουλειές της σε διάφορα μέρη του αρχιτέκτονας, συνέθεσε στο εσωτερικό του την χρυσή εποχή της μοντέρνας Αθήνας με μπρούντζο, έπιπλα αισθητικής των δεκαετιών 50 και 60 και μια σαγηνευτική παλέτα χρωμάτων στα 216 υπερπολυτελή δωμάτια και σουίτες. Το μεγάλων διαστάσεων δημιούργημα του Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού στο αίθριο, με τις ασημένιες μέλισσες που ίπτανται στον γαλάζιο ελληνικό ουρανό, και το τμήμα του αρχαίου Θεμιστόκλειου Τείχους να διατρέχει τα θεμέλια του ξενοδοχείου ξεπροβάλλοντας επιβλητικό πίσω από ειδικά διαμορφωμένες βιτρίνες, τοποθετούν το Electra Metropolis στον χάρτη με τα σύγχρονα αξιοθέατα της πόλης.

Δες ποιοι έδωσαν το παρών

READ more