Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία – Από ένα τσιγάρο ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης

Ο εφιάλτης δεν λέει να τελειώσει για τους κατοίκους της Αρκαδίας. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ανάγκασαν τις αρχές να κλείσουν χθες την εθνική Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας και στα δυο ρεύματα από το 178ο χλμ έως το 198ο χιλιόμετρο και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τριπόλεως – Καλαμάτας. Ωστόσο η Ε.Ο άνοιξε λίγο μετά τις 21:00 χθες το βράδυ.
Μάλιστα όπως λένε οι πυροσβέστες η νύχτα ήταν εφιαλτική καθώς το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο και η φωτιά είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνελήφθη ένας 45χρονος οδηγός ταξί για εμπρησμό από αμέλεια. Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα καθώς φαίνεται να πέταξε το τσιγάρο του και η φωτιά δεν άργησε να ξεσπάσει…
Όπως χαρακτηριστικά λένε οι πυροσβέστες η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ανακόπτεται όταν συναντά τα περσινά καμμένα αλλά φουντώνει όταν βρίσκει δάσος! Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι ισχυρές και συνεχώς ενισχύονται! Είναι και ένας από τους λόγους που έκλεισε και η εθνική.
Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Κω που είχε ξεσπάσει χθες το μεσημέρι. Στην περιοχή Καρδάμαινα είχαν εκκενωθεί 4 ξενοδοχεία κοντά στα οποία εκδηλώθηκε η φωτιά. Η εκκένωση των ξενοδοχείων έγινε λόγω των καπνών και αρκετοί τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Λίγο μετα τις 19:15 η φωτια τέθηκε υπό έλεγχο και οι τουρίστες επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους.

Read More

And More