Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέα κρίση στο Τόκιο – Φόβοι για μολύνσεις αθλητών από διαρροή λυμάτων

Νέα κρίση αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο καθώς σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα έχει προκύψει διαρροή λυμάτων στο θαλάσσιο πάρκο που θα φιλοξενήσει τα κολυμβητικά αθλήματα και ο φόβος μολύνσεων των αθλητών είναι μεγάλος.

Ο κορονοϊός ήδη έχει δημιουργήσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αφού αρχικά προκάλεσε την αναβολή τους -από πέρυσι για φέτος- ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά η διοργάνωση θα γίνει χωρίς θεατές στις κερκίδες, με αξιωματούχους να αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αναβολής μόλις 3 ημέρες πριν από την έναρξη!

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πρόβλημα φέρεται να έχει προκληθεί στο θαλάσσιο πάρκο Odaiba, που βρίσκεται στην καρδιά του Τόκιο και θα φιλοξενήσει τα κολυμβητικά αθλήματα.

Συγκεκριμένα κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως αναδύεται δυσοσμία από τον χώρο του πάρκου, η οποία οφείλεται σε διαρροή λυμάτων. Οι μολύνσεις που μπορεί να επιφέρει αυτό στους αθλητές -κυρίως λόγω του βακτήριου E.Coli- έχουν ανησυχήσει τις Αρχές που ψάχνουν εναγωνίως να βρουν κάποια λύση, αφού το αποχετευτικό σύστημα της περιοχής είναι 100 ετών, ενώ σημειώνεται πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Παρατριάθλου το 2019, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Odaiba, είχε αναβληθεί λόγω των αστρονομικών επιπέδων του E.Coli.

Το γεγονός ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό μετά από έντονη βροχόπτωση στην εν λόγω περιοχή και πως την ίδια στιγμή οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν βροχή για τις 26 Ιουλίου, όταν και θα διεξάγονται τα αθλήματα του τριάθλου και της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης στην περιοχή κάνουν τα πράγματα απλώς χειρότερα.

Το θαλάσσιο πάρκο Odaiba πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στις 26, 27 και 31 Ιουλίου για το Τρίαθλο και τον Μαραθώνιο 10 χιλιομέτρων στις 4 και 5 Αυγούστου. Οι αξιωματούχοι των Αγώνων εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν την ποιότητα του νερού, προσθέτοντας άμμο στον κόλπο και εγκαθιστώντας φίλτρα τριπλής στρώσης για να το διατηρήσουν καθαρό. Οι δεξαμενές αποθήκευσης επίσης ενισχύονται για να παγιδεύουν τυχόν υπερβολικά νερά πλημμύρας πριν φτάσουν στον κόλπο.

Πηγή: Νewsit

Read More

And More