Όμηρος Πουλάκης: «Από το 2007 σταμάτησα την οποιαδήποτε συναναστροφή με τον Δημήτρη Λιγνάδη»

Ο Όμηρος Πουλάκης, o οποίος έχει υπάρξει μαθητής του Δημήτρη Λιγνάδη και οι πρώτες τρεις συνεργασίες του ήταν με τον σκηνοθέτη που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη μίλησε το πρωί της Παρασκευής 7/10 στην εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα“. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να διακόψει την οποιαδήποτε επαφή μαζί του, αλλά και το σοκ που βίωσε όταν είδε να βγαίνουν στην επιφάνεια όλες αυτές οι κατηγορίες εναντίον του.

«Οι πρώτες τρεις συνεργασίες μου ήταν με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ήταν καθηγητής μου στο Εθνικό και ήταν πολύ σημαντικός καθηγητής για εμένα. Υποθέτω πως σε κάθε εκπαιδευτική διαδικασία υπάρχει κάποιος που τον έχεις σαν μέντορα. Για μένα, όταν μπήκα στη σχολή ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε αυτά τα χαρακτηριστικά, του μέντορα. Μετά, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεργασίας μας, είδα κάποιες συμπεριφορές – όχι αντίστοιχες με αυτές που βγήκαν στην επιφάνεια – που θα έλεγα ότι περιείχαν ίντριγκα, εργασιακό bullying, κακή διαχείριση ιεραρχίες, αρνητική χρήση της θέσης εξουσίας που έχει ένας σκηνοθέτης» είπε ο Όμηρος Πουλάκης και συνέχισε,

«Αυτά με δυσαρεστούσαν, μου προκαλούσαν στεναχώρια και θρυμμάτιζαν – αν μπορώ να το πω έτσι – τον θαυμασμό που είχα στη σχολή. Σταδιακά άρχισα να απομακρύνομαι σε επίπεδο συνεργασίας και την επόμενη χρονιά αυτό έφερε και μια ρήξη στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Το εξέφρασα ανοιχτά αυτό. Εκ τότε δεν είχα κάποια άλλη συναναστροφή μαζί του. Όλα αυτά σε μένα δεν λειτούργησαν με τρόπο που να με κάνουν να σκεφτώ να σταματήσω. Όταν βγήκαν στη φόρα αυτές οι καταγγελίες σοκαρίστηκα. Αυτές οι διαστάσεις είναι ασύλληπτα εγκληματικές». 

Read More

And More