“Ονειρο Ηταν”: Μάθε τα πάντα για την ολοκαίνουργια, συγκλονιστική σειρά του Mega!

Σε ένα σκοτεινό, υγρό υπόγειο γράφεται μία τραγωδία… Μία τραγωδία που έχει για πρωταγωνίστρια μία αγνή, αθώα κοριτσίστικη ψυχή. Ενα κορίτσι που η μοίρα το ήθελε να γνωρίσει το πιο σκληρό, βίαιο, σοκαριστικό της πρόσωπο. Ενα κορίτσι το οποίο υποφέρει στα χέρια του δυνάστη της για 14 ολόκληρα χρόνια. Ενα κορίτσι που χωρίς να ξέρει ουσιαστικά τι πάει να πει αναπνέω, ζω, ερωτεύομαι, αποκτά κι ένα παιδί.. Αυτό το κορίτσι, η “Ηβη” είναι το κορίτσι που με την ιστορία του θα έρθει την νέα σεζόν στο Mega και υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις των καθημερινών σειρών, στιγμές πλημμυρισμένες από ένταση, σασπένς, έρωτα!

Με άλλα λόγια; “Ονειρο Ηταν”! Ενα κακό όνειρο που φτάνει κάποια στιγμή στο τέλος του! Ομως, από αυτό ακριβώς το τέλος, ανατέλλει μία μεγάλη αρχή… Αυτός είναι ο τίτλος της ολοκαίνουργιας σειράς που την νέα τηλεοπτική σεζόν θα φιλοξενηθεί στο Μεγάλο Κανάλι και πιο συγκεκριμένα; Θα βγαίνει στον αέρα από τον Σεπτέμβριο κάθε απόγευμα, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να δίνει ένα ισχυρό lead-in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega!

Πρόκειται για μία μεγάλη ελληνοκυπριακή παραγωγή, η οποία έχει ξεκινήσει και παίζει εδώ και αρκετό καιρό στο Mega της Κύπρου και την οποία οι ιθύνοντες του Mega εδώ ανέκαθεν γλυκοκοιτούσαν, γι ΄αυτό και το σενάριο του Κώστα Βαζάκα δεν προσαρμόστηκε εξ ΄ολοκλήρου στην Κυπριακή διάλεκτο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους: Δανάη Σκιάδη, Χριστίνα Παυλίδου, Έμιλυ Κολιανδρή, Άννα Μονογιού, Έλενα Λασίδου. Νίκη Δραγούμη, Χριστιάνα Αρτεμίου και Εύα Παπαγεωργοπούλου καθώς επίσης και τους Παναγιώτη Μπουγιούρη, Φίλιππο Σοφιανό, Μαρίνο Χατηβασιλείου κ.α.

Η ιστορία μας ξεκινά κάπως έτσι… Η Ήβη εξαφανίστηκε το 1999 σε ηλικία 10 ετών. Οι γονείς της πλούσιοι Κύπριοι, από τη Λευκωσία έκαναν διακοπές σε κάποιο παραλιακό θέρετρο, όταν διαπίστωσαν πως η κόρη τους είχε εξαφανιστεί. Οι έρευνες της αστυνομίας ήταν επίμονες και κρατούσαν ακόμη και μέχρι τη μέρα που βρέθηκε. Δεν υπήρχε κανείς που να μην ήξερε την ιστορία, τα σενάρια που ακούστηκαν ή να μην είχε δει τις άπειρες φωτογραφίες με το πανέμορφο πρόσωπό της που υπήρχαν παντού πάνω από τη φράση «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ».

Πληρωμένα amber alerts επί 24ωρης βάσης στα ΜΜΕ, ντεντέκτιβ και ρεπόρτερ που σπατάλησαν πολύ χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Τηλεοπτικά σόου είχαν αφιερώσει πολλές ώρες για αυτήν την υπόθεση που είχε συγκλονίσει κάθε κυπριακή οικογένεια, ενώ μετά από καιρό διέλυσε τη δική της, καθώς οι γονείς της, δεν άντεξαν την πίεση, τις κατηγορίες, τις ενοχές. Και τώρα που βρέθηκε η Ήβη είναι η μεγάλη είδηση, το πρόσωπο που παίζει παντού. Παγκόσμια.

Τα ευρήματα στο σπίτι που βρέθηκε, όσο και στο σώμα της ήταν συγκλονιστικά κι έλεγαν μια πολύ άσχημη ιστορία. Στο νοσοκομείο και σε κατάσταση σοκ θα πει μόνο μια λέξη. «Μπίμπι». Το όνομά της. Πολύ αργότερα, θα εξηγήσει η ίδια πώς κατέληξε στα χέρια του μαθηματικού απαγωγέα της. Στην Κύπρο η οικογένεια της Ήβης θα ενωθεί προσπαθώντας να την κάνει καλά, παρόλο που ο εφοπλιστής πατέρας της, Βίκτωρας Δραγούμης έχει ξαναπαντρευτεί, ενώ η μητέρα της Ελπίδα έχει αφοσιωθεί πλήρως στο μεγάλωμα της 22χρονης πια κόρης τους και του 17χρονου γιου τους, που κρατούσε κοντά της σαν τα πολυτιμότερα δώρα της ζωής της.

Όμως η ψυχολογία της είναι διαταραγμένη καθώς τα 14 χρόνια αιχμαλωσίας και κακοποίησης, έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία της. Οι αρχικές εκτιμήσεις της ψυχολόγου Άννας Σαντοριναίου είναι πως θύματα παρόμοιων καταστάσεων δύσκολα επανέρχονται πλήρως, καθώς έχουν χάσει τα παιδικά τους χρόνια, ενώ οι αναμνήσεις και οι εφιάλτες είναι καθημερινοί.

Όταν η οικογένεια της συναντά ένα πραγματικό αγρίμι αποφασίζει να κάνει πρόταση στην Άννα και τον άνδρα της παιδοψυχολόγο Αντώνη Σαντοριναίο να μετακομίσουν στην Κύπρο και να αναλάβουν την αποθεραπεία της. Μαζί παίρνουν και τον πυροσβέστη που της έσωσε την ζωή τον Πάνο Μπόγδανο που είναι ο μοναδικός άνθρωπος που η Ήβη εμπιστεύεται και ο οποίος είναι παράφορα ερωτευμένος μαζί της.

Βέβαια, αυτός ο έρωτας θα μείνει ανεκπλήρωτος, μιας και στην πορεία η Ηβη θα νιώσει την καρδιά της να χτυπά τρελά και θα γνωρίσει τον απόλυτο έρωτα, στο πρόσωπο του… ψυχολόγου της.

Μέχρι ,όμως, να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα δούμε πως η επιστροφή της στο σπίτι, θα προκαλέσει διάφορες παρενέργειες στην οικογένεια και κυρίως στα αδέρφια της που συνειδητοποιούν ότι χάνουν την προσοχή των γονιών τους και πως τόσο καιρό ήταν… υποκατάστατα!

Read More

And More