Οπρα : “Το κανάλι μου δεν θα προσβάλλει ανθρώπους !”

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την έναρξη του νέου καλωδιακού καναλιού OWN ή αλλιώς Oprah Winfrey Network -Δίκτυο Οπρα Γουίνφρεϊ- το οποίο θα κάνει πρεμιέρα μαζί με τον… νέο χρόνο, αφού η πρώτη μετάδοσή του έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς.

Το κανάλι ανήκει κατά 50% στην εταιρεία παραγωγής Harpo της Οπρα και κατά 50% στο μιντιακό όμιλο Discovery Communications Inc που έχει συμβάλει με 189 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι προσβάσιμο για εβδομήντα εκατομμύρια νοικοκυριά, στα δύο τρίτα των ΗΠΑ δηλαδή. Σύμφωνα με τους επικεφαλής, στόχος του νέου καναλιού είναι να «διασκεδάζει, να εμπνέει και να μορφώνει τους ανθρώπους», ενώ η Οπρα διαβεβαιώνει πως το πρόγραμμα του OWN θα είναι «ψυχαγωγικό και δεν προσβάλλει τους ανθρώπους».

Βασιλική παρουσία
Για… ορεκτικό, θα σερβιριστούν αρκετά ριάλιτι, ενώ θα έχουμε και βασιλική παρουσία, καθώς η Δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον, θα έχει τη δικιά της εκπομπή, με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τη Σάρα» και θέμα τις μάχες που έχει δώσει στη ζωή της – από την προσπάθειά της να αδυνατίσει ή να βρει την αληθινή αγάπη μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα της Βρετανίας, Ανδρέα.

Συνολικά, τα προγράμματα ριάλιτι θα καλύπτουν εννιά ώρες τηλεοπτικού χρόνου και θα μεταδίδονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα υπάρχουν ψυχαγωγικά προγράμματα, όπως μια σειρά εκπομπών καλλιτεχνικού περιεχομένου, η οποία θα παρουσιάζει αφιερώματα σε καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον. Εχουν επίσης προγραμματιστεί αρκετές εκπομπές συμβουλευτικού χαρακτήρα, όπως μία που θα δίνει συμβουλές για τη σεξουαλική ζωή με τον «αγαπημένο» της Οπρα, Δρ. Φιλ κι άλλη μία που θα εξετάζει προβλήματα εφήβων.

Τα ριάλιτι που έχουν πάρει το πράσινο φως είναι αυτό που θα παρουσιάζει η τραγουδίστρια Σάνια Τουέιν με τίτλο «Γιατί Οχι;», ένα εβδομαδιαίο που θα παρουσιάζει τα παρασκήνια του 25ου και τελευταίου κύκλου του τοκ σόου που έκανε θρύλο την Οπρα, το «Οπρα Γουίνφρεϊ Σόου», κι ένα ακόμα με παρουσιάστρια την ίδια την Οπρα, του οποίου ο νικητής θα βρεθεί με δικιά του εκπομπή στο κανάλι.

Επίσης, ανακοινώθηκε και η προβολή του ριάλιτι «Στην Κλινική Αποτοξίνωσης» σε οκτώ επεισόδια. Θα προσφέρει μια «σπάνια», όπως τη χαρακτήρισαν οι δημιουργοί του, ματιά στα ενδότερα μιας κλινικής αποτοξίνωσης και ιδιαίτερα της μονάδας της που παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους με νευρική ανορεξία και τους οποίους θα παρακολουθεί να «παλεύουν με τους δαίμονες που νομίζουν ότι σχετίζονται με την τροφή», πάντα σύμφωνα με τους δημιουργούς… Πρόκειται για παραγωγή της Harpo και έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις κυρίως σε ό,τι αφορά την έκθεση στη δημοσιότητα ανθρώπων που παλεύουν να αποκτήσουν ξανά φυσιολογική ζωή προς χάρη της τηλεθέασης. Ωστόσο, οι παραγωγοί επιμένουν πως πρόκειται για μια σειρά που πρωταρχικό στόχο έχει να ενημερώσει για τη νευρική ανορεξία κι όχι την υψηλή τηλεθέαση.

Καθημερινό τοκ σόου
Το πρόγραμμα αναμένεται να εμπλουτιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2011 με δύο σειρές, στη μία εκ των οποίων θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ο Ράιαν Ο’ Νιλ με την κόρη του Τατούμ, ενώ θα αρχίσει και η προβολή του καθημερινού τοκ σόου με τη Ρόζι Ο’ Ντόνελ. Την ίδια εποχή αναμένεται και η εμφάνιση της Οπρα, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί και η εκπομπή που παρουσιάζει τώρα. Θα ονομάζεται, «Το επόμενο Κεφάλαιο της Οπρα» και θα μεταδίδεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στην πράιμ τάιμ ζώνη σε αντίθεση με το σόου που παρουσίαζε έως σήμερα και την έκανε βασίλισσα της πρωινής ζώνης.

Η δεύτερη καινοτομία του θα είναι ότι η Οπρα θα πάρει τα… βουνά και τα λαγκάδια, καθώς θα ταξιδέψει σε μακρινά μέρη όπως η Κίνα και η Ινδία. Βέβαια, η Οπρα θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά να κάνει, να παίρνει δηλαδή συνεντεύξεις από διάσημες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου.

Εχει υποσχεθεί πως ο ετήσιος τηλεοπτικός της χρόνος θα καλύψει 70 ώρες, χρόνο που διπλασίασε μετά και τις πιέσεις των συνεταίρων της οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, φοβόντουσαν πως η Οπρα δεν ήταν έτοιμη να ασχοληθεί πάρα πολύ με το νέο κανάλι. Είχαν άλλωστε κατά νου και το προηγούμενο με το καλωδιακό κανάλι Oxygen – Οξυγόνο, στη δημιουργία του οποίου η Γουίνφρεϊ βοήθησε σημαντικά, στη συνέχεια όμως απομακρύνθηκε και τελικά το κανάλι πουλήθηκε στο NBC. ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ

Read More

And More