Όσκαρ 2019: Το “οσκαρικό” μενού που θα απολαύσουν νικητές και χαμένοι μετά την απονομή- Τι αποκαλύπτει ο σεφ της βραδιάς!

Η πιο λαμπερή βραδιά του χρόνου για τους stars του Χόλιγουντ έφτασε και όλοι είναι έτοιμοι να την απολαύσουν. Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ (Oscar) αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ώρες (3.00 π.μ ώρα Ελλάδας) και όλος ο πλανήτης, σινεφίλ και μη, μετρούν αντίστροφα για να μάθουν ποιες είναι οι ταινίες που ξεχώρισαν και συνεπώς κατάφεραν να κερδίσουν το πολυπόθητο, χρυσό αγαλματίδιο.

Ωστόσο, ακόμα ένα κομμάτι που απασχολεί ιδιαιτέρως το κοινό, καθώς χρόνο με το χρόνο είναι όλο και πιο εντυπωσιακό, είναι το μενού που θα απολαύσουν νικητές και ηττημένοι μετά το τέλος της μεγάλης βραδιάς. Μπορεί να μην κερδίσουν όλοι το χρυσό αγαλματίδιο, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα φάνε καλά.

Το μενού των Όσκαρ επιμελείται εδώ και 25 χρόνια οΑυστροαμερικανός Βόλφγκανγκ Πακ,ο σεφ που ξέρει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των σταρ που παρίστανται σε μια από τις σημαντικότερες βραδιές του Χόλιγουντ. Ο Πακ λοιπόν, αποκάλυψε κάποια από τα πιάτα που θα περιλαμβάνει το μενού των μεγαλύτερων αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων.

“Τηγανιά ορτύκια όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ”, ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Έπειτα, τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα. «Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό.

Μερικά πράγματα παραμένουν σταθερά τα τελευταία 25 χρόνια. Όπως τα σοκολατένια αγαλματίδια που είναι καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων, ο καπνιστός σολομός με χαβιάρι, πάστα με τυρί και τρούφες, είναι μερικά από τα πράγματα που βρίσκει κανείς στάνταρ στο μενού.Φέτος το μενού θα έχει από πίτσα και πατάτες τηγανητές, μέχρι μοσχάρι Κόμπε.

Συνολικά το μενού που ετοίμασε ο Πακ περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές “vegan” και χωρίς γλουτένη για όσους το επιθυμούν. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Πακ έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

Δες φωτογραφίες από το μενού: 

Read More

And More