Όσκαρ 2021, με άρωμα Ελλάδας – Περήφανος δηλώνει ο Έλληνας μοντέρ που είναι υποψήφιος

Tα  Oscar 2021, που θα γίνουν στις 25 Απριλίου και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω πανδημίας, θα έχουν άρωμα… Ελλάδας!

Και μάλιστα  η συμμετοχή της Ελλάδας θα είναι διπλή. Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ διεκδικεί το Όσκαρ φωτογραφίας για τη δουλειά του στην ταινία «Η Δίκη των 7 του Σικάγο» και ο Γιώργος Λαμπρινός για το μοντάζ του στην ταινία «The Father» του Φλόριαν Ζέλερ.

Ο Γιώργος Λαμπρινός, που μένει μόνιμα στη Γαλλία, μίλησε στο Live News, για την υποψηφιότητά του αλλά και τη συμμετοχή στην ταινία.

«Το ‘The Father’ είναι μια ταινία για την οποία είμαι πάρα πολύ περήφανος που έχω πάρει μέρος, οπότε με άγγιξε πολύ που υπάρχει αυτή η αναγνώριση. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά τη μέρα που με πήραν τηλέφωνο για να μου προτείνουν το πρότζεκτ και μέσα στη σύντομη κουβέντα που είχαμε, μου είπαν ότι θα είναι ο Άντονι Χόπκινς».

Για τον πολυβραβευμένο μοντέρ ήταν δύσκολο όπως παραδέχεται να θωρακίσει τον εαυτό του από το θέμα της ταινίας, η οποία θίγει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια όταν εμφανίζεται η ασθένεια της άνοιας.

«Πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου, οπότε πρέπει να βρίσκεις την ισορροπία στο να μη σε επηρεάζει πάρα πολύ ταινία, ενώ την ίδια στιγμή να μπορείς να έχεις το συναισθηματικό άνοιγμα που να δέχεσαι τα πράγματα».

Ο ίδιος είναι για πρώτη φορά υποψήφιος για Όσκαρ, όμως έχει ήδη αρκετές διακρίσεις ενώ του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερου μοντάζ 2015 και 2019, για τις ταινίες «Obscuro Barrocο» και «Ξενία».

Βραβείο «Σεζάρ» Καλύτερου μοντάζ 2019 για την ταινία «Μετά τον χωρισμό», Βρετανικό βραβείο ανεξάρτητου κινηματογράφου καλύτερου μοντάζ 2021 για την ταινία The Father’, βραβείο καλύτερου μοντάζ της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες 2021 επίσης για την ταινία «The Father».

Με συγκίνηση θυμάται την απονομή στη διοργάνωση των βραβείων «Σεζάρ» που είναι γνωστά ως τα γαλλικά Όσκαρ.

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γιος του σκηνοθέτη Φώτου Λαμπρινού αλλά όπως λέει δε φανταζόταν ποτέ ότι θα ασχολούνταν με τον χώρο του κινηματογράφου.

 

Πηγή Mega, Live News

Read More

And More