Όσοι έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που φεύγει…

Ο απολογισμός της περασμένης χρονιάς μας φέρνει στο νου και τις σπουδαίες προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2011. Άνθρωποι από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, τον καλλιτεχνικό κόσμο, την τεχνολογία, την τηλεόραση και τη μουσική, μας αποχαιρέτισαν για πάντα και βρίσκονται στη γειτονιά των αγγέλων.
Ας δούμε όμως, ποιοι ήταν αυτοί που έφυγαν την περασμένη χρονιά βυθίζοντας στη θλίψη τους αγαπημένους τους ανθρώπους, αλλά και όσους τους γνώριζαν και τους θαύμαζαν…
Ιανουάριος
Την μάχη για τη ζωή έχασε στις 31 Ιανουαρίου η αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου.
Φεβρουάριος
Στις 6 Φεβρουαρίου και σε ηλικία 58 χρόνων πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών ο Γκάρι Μουρ.
Ενώ, στις 9 του ίδιου μήνα πεθαίνει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ μετά από χρόνια προβλήματα υγείας.
Μάρτιος
Ένας από τους καλύτερους μουσικούς, συνθέτες και ερμηνευτές ο Μανώλης Ρασούλης πεθαίνει στις 5 Μαρτίου, μόνος στο σπίτι του, βυθίζοντας στο πένθος τον μουσικό κόσμο.
Στις 17 του Μάρτη αφήνει και την τελευταία το πνοή ο Έλληνας ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας.

Τα “πιο όμορφα μάτια του κόσμου” αυτά της Ελίζαμπεθ Τέιλορ κλείνουν για πάντα και η πιο αγαπημένη “Κλεοπάτρα” όλων των εποχών, πέρναει στην αιωνιότητα στις 23 Μαρτίου.

Τρεις μέρες αργότερα πεθαίνει και ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Απρίλιος
Μόλις 40 μέρες μετά τον θάνατο του καλού του φίλου Μανώλη Ρασούλη, φεύγει από τη ζωή ο τραγουδοποιός Νίκος Παπάζογλου. Στις 17 Απριλίου, όλοι θρηνούν το θάνατό του Παπάζογλου, που για χρόνια πάλευε με τον καρκίνο.

Στις 21 Απριλίου νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Τίμης Παρίσης.

Στις 30 Απριλίου πέθανε και ο Απόστολος Σάντας. Ο άντρας που πριν από 70 χρόνια μαζί με τον Μανώλη Γλέζο ανέβηκε στην Ακρόπλη και κατέβασε την γερμανική σβάστικα που κυμμάτιζε.
Μάιος


Μια από τις μεγαλύτερες απώλειες για ολόκληρη τη χώρα ήταν ο θάνατος τους αξέχαστου Θανάση Βέγγου. Το ημερολόγιο γράφει 3 Μαϊου 2011. Ο Θανάσης Βέγγος σβήνει για πάντα αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο έργο.
Ιούνιος
Στις 19 Ιουνίου πεθαίνει ξαφνικά σε ηλικία 60 ετών ο εν ενεργεία βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης.
Ιούλιος
Η Μπέτι Φορντ χήρα του εκλιπόντος πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ φεύγει από την ζωή πλήρης ημερών στις 9 Ιουλίου.

Στις 23 Ιουλίου ο θάνατος της Amy Winehouse συγκλονίζει τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Σε ηλικία 27 χρόνων έσβησε η πιο σπάνια φωνή των τελευταίων χρόνων, συγκινώντας τους πάντες. Για αρκετή ώρα κανείς δεν ξέρει αν είναι αλήθεια ή όχι. Κάποιοι είπαν ότι το περίμεναν λόγω της άστατης ζωής που έκανε. Δυστυχώς όμως η είδηση ήταν αληθινή.

Δυο μέρες αργότερα πέθανε ο μεγάλος Κύπριος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.
Αύγουστος
Στις 9 Αυγούστου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στα 60 του χρόνια, ο διευθυντής οργάνωσης παραγωγής του τηλεοπτικού σταθμού STAR, Μιχάλης Φλωριώτης.
Μετά από χρόνια προβλήματα υγείας στις 27 Αυγούστου έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης. Ενώ, μια μέρα αργότερα σε ηλικία 87 ετών πεθαίνει ο Λεωνίδας Κύρκος.
Σεπτέμβρης
Στις 6 Σεπτεμβρίου και σε ηλικία 89 χρόνων, πέθανε στο νοσοκομείο ”Ευαγγελισμός”, ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Οκτώβριος


Όταν λες Apple σου έρχεται στο μυαλό το…μήλο! Όταν όμως σου έρθει στο μυαλό το μήλο τότε σίγουρα σου έρχεται και ο Στηβ Τζομπς. Ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία κολοσσός. Στις 6 Οκτωβρίου το “μήλο” μένει ορφανό. Ο Στήβ Τζομπς πεθαίνει νικημένος από τον καρκίνο.

Στις 12 Οκτωβρίου μια είδηση έρχεται να αναστατώσει την ελληνική showbiz. Δεν είναι άλλη από το θάνατο του Νίκου Γιγουρτάκη. Στα 30 του χρόνια κι εντελώς ξαφνικά ο νεαρός επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή εκείνο το πρωινό.
Νοέμβριος
Στο πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος στις 17 Νοεμβρίου, από το θάνατο του μπασίστα του Μύρωνα Στρατή. Ο Πλάτωνας Καπρίδης ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της μουσικής σκηνής που τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με τον γνωστό τραγουδιστή. Ο τραγικός θάνατος τον βρήκε σε εγκαταλελημμένο εργοστάσιο στην Ελευσίνα, όπου βρέθηκε για να ελέγξει το χώρο για μελλοντικό video clip.
Στις 22 Νοεμβρίου πεθαίνει η Ντανιέλ Μιτεράν, χήρα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.
Η είδηση έρχεται από το αστυνομικό δελτίο. Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα με έναν νεκρό. Λίγο αργότερα γίνεται γνωστό ότι νεκρός είναι ο θεατρικός συγγραφές και επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς. Σύζυγος της ηθοποιού Σμαρούλας Γιούλη που μεταφέρεται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Ήταν 27 Νοεμβρίου.
Λίγες ώρες αργότερα το θέατρο και ο κινηματογράφος γίνονται ακόμη πιο φτωχά. Ο σκηνοθέτης Ντίνος Κατσουρίδης πεθαίνει στις 28 Νοεμβρίου.
Δεκέμβριος
Στις 4 Δεκεμβρίου πεθαίνει ένας από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαίριστές που άφησαν εποχή στα γήπεδα. Ο Σόκρατες ή ο γιατρός όπως τον αποκαλούσαν πεθαίνει σε ηλικία 57 ετών.
Στις 13 του ίδιου μήνα ο κινηματογράφος και η τηλεόραση αποχαιρετούν μια από τις πρώτες μακιγιέζ της ασπρόμαυρης τηλεόρασης η οποία πέθανε, νικημένη από τον καρκίνο. Η Πίτσα Λεοντσίνη, είχε δουλέψει με όλα τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνη του τμήματος μακιγιάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star
Άλλη μια μεγάλη φωνή της διεθνούς μουσικής σκηνής πεθαίνει. Η ξυπόλητη ντίβα όπως την φώναζαν, η Σεζάρια Εβόρα έφυγε από τη ζωή στις 17 Δεκεμβρίου.
Στις 20 Δεκεμβρίου ο χώρος της μόδας γεμίζει θλίψη με το θάνατο της 28χρονης Miss Venezouela 2000, που άφησε την τελευταία της πνοή στε κλινική στο Houston μετά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.
Τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Δυστυχώς το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου η σπουδαία σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη φεύγει από τη ζωή.

Read More

And More