Ουρές και αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια την πρώτη ημέρα ελεύθερης μετακίνησης στα νησιά – Φωτορεπορτάζ

Ακόμα ένα βήμα προς την οριστική άρση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Μαΐου, αφού πλέον επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών προς όλα τα νησιά της χώρας, καθώς μέχρι σήμερα ελεύθερη ήταν η μετάβαση μόνο προς την Κρήτη.

Από νωρίς το πρωί, λοιπόν, πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας μας προκειμένου να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν στα νησιά τους ύστερα από σχεδόν δύο μήνες. Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και απαθανάτισε όλα όσα συνέβαιναν.

Όπως θα δεις, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αφού ουρές σχηματίζονταν έξω από τα πλοία. Όλοι οι επιβάτες φορώντας μάσκα και κρατώντας το απαραίτητο έγγραφο για την επιβίβασή τους θερμομετρούνται καθώς περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Να σημειωθεί ότι πλέον εφαρμόζεται στα πλοία νέο πρωτόκολλο επιβατών όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Δες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More