Παναγιώτα Βλαντή για τη σεξουαλική παρενόχληση: «Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ μέσα μου για να βγω να το πω»

Στη σεξουαλική παρενόχληση και στην απόφαση να μιλήσει δημόσια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Παναγιώτα Βλαντή σε συνέντευξή της στη Σίσσυ Μενεγάτου και την εφημερίδα On Time.

«Δεν ήταν εύκολο να το κάνω. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ μέσα μου για να βγω να το πω. Ήταν κάτι που δεν γνώριζαν οι δικοί μου άνθρωποι. Έπρεπε πρώτα να μιλήσω στους δικούς μου ανθρώπους και μετά να βγω δημόσια να το πω. Ήταν δύσκολο να το πω στον σύντροφό μου και στον πατέρα μου. Μου είπαν “εντάξει βγες, είμαστε μαζί σου”. Δεν ήταν εύκολο. Κι αυτό που βγαίνουν κάποιοι-ες και λένε ότι “τώρα μιλήσατε”, καλύτερα αυτοί-ες να μην μιλάνε. Αυτό με έχει εξοργίσει. Πρέπει να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και το συζητάγαμε στον κύκλο μας» ανέφερε η Παναγιώτα Βλαντή.

«Εγώ το είχα πει σε δέκα-δεκαπέντε άτομα, είχαμε βρεθεί με ανθρώπους που τους έχει συμβεί το ίδιο, είχαμε μιλήσει, το ξέραμε. Από εκεί και πέρα είναι ταμπού να βγεις να μιλήσεις. Κι αν δεν υπήρχαν αυτές οι γυναίκες που το είπα δημόσια, δεν θα μπορούσαμε να βγούμε οι υπόλοιπες. Είναι ό,τι καλύτερο έγινε στον κλάδο μας στην περίοδο του κορωνοϊού. Αυτό που λίγο με ανησυχεί είναι μήπως ξεχαστεί, για αυτό και επιμένω στον κόσμο. Να μην ξεχάσει ο κόσμος!» πρόσθεσε στη συνέχεια η Παναγιώτα Βλαντή.

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε πώς ένιωσε μετά τη σεξουαλική παρενόχληση. «Τότε είχα σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Γι αυτό και το “έθαψα” για πολλά χρόνια. Τώρα νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Να μην λένε κάποιοι “γιατί τώρα;”. Γιατί στην ερώτηση αυτή, πρέπει να ξεσηκωθούν οι ψυχαναλυτές και να τους πουν ότι αυτή δεν είναι ερώτηση σοβαρή. Όποτε είναι έτοιμος ο καθένας μιλάει. Και αν μη τι άλλο, πρέπει να το σεβαστούν οι άλλοι που δεν το έχουν περάσει.

Γιατί στη δουλειά μας λίγο – πολύ τα διαπιστευτήριά μας τα έχουμε δώσει. Όλοι ξέρουν ποια είναι η Παναγιώτα Βλαντή και πώς και γιατί το είπε. Πόσο ταλαιπωρήθηκα για να το πω. Είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν έχω προκαλέσει με τη ζωή μου, άρα για να βγω να αποκαλύψω κάτι τέτοιο, πάει να πει ότι βασανίστηκα και καλό είναι να το σεβαστούν αυτό. Να μην κρίνουν λέγοντας “γιατί τώρα;”, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλες τις κυρίες που τόλμησαν να το πουν. Πάντως εγώ οφείλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι δεν είχα ποτέ ανάγκη να πω κάτι τέτοιο για να έχω δημοσιότητα.

Τη δημοσιότητα την “κυνηγάω” πάντα μόνο μέσα από τη δουλειά μου και από τους ρόλους μου. Ποτέ μέσα από την προσωπική μου ζωή. Κι αυτό το ξέρει πάρα πολύ καλά ο χώρος και ο κόσμος. Με πήραν δεκάδες τηλέφωνα και μου έστειλαν και μηνύματα λέγοντάς μου “συγχαρητήρια” που το είπα».

Read More

And More