Παναγιώτα Βλαντή: Η τηλεοπτική επιτυχία, οι σκέψεις για υιοθεσία και η σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής προχώρησε το πρωί της Πέμπτης η Παναγιώτα Βλαντή. Μετά τις δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τον χώρο του θεάματος, η αγαπημένη ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει πέσει και εκείνη θύμα και μάλιστα από τον ίδιο πασίγνωστο ηθοποιό-σκηνοθέτη που κατήγγειλαν η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη. (Δες εδώ ολόκληρη τη συνέντευξή της)

«Είμαι κι εγώ θύμα παρενόχλησης. Με παρενόχλησε ο ίδιος άνθρωπος που παρενόχλησε την Τζένη Μπότση και την Αγγελική Λάμπρη. Είναι παραγεγραμμένο το αδίκημα. Βγήκαμε τώρα να μιλήσουμε γιατί ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουμε. Κάποιοι άνθρωποι από το δικό μου περιβάλλον το ήξεραν. Η οικογένειά μου δεν το γνώριζε. Μέχρι την ανάρτηση που έκανα στο διαδίκτυο δεν γνώριζε η οικογένειά μου τι μου είχε συμβεί. Μου ήταν δύσκολο να το πώ στον μπαμπά μου και τον σύντροφό μου» εξομολογήθηκε η Παναγιώτα Βλαντή στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

Η Παναγιώτα Βλαντή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 16 ετών έλαβε μέρος στις κινηματογραφικές ταινίες “Κορίτσια για…τσίμπημα” και “Ράδιο-Αρβύλα” κάτι που την οδήγησε στο να αποφασίσει να σπουδάσει υποκριτική. Εξαιτίας της άρνησης των γονιών της για αυτή της την απόφαση ξεκίνησε να εργάζεται ως babysitter ενώ έλαβε μέρος και στα Καλλιστεία το 1988 με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρηματικού επάθλου που συνόδευε τον τίτλο.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην υποκριτική και τη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη το 1993, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έναν χρόνο μετά, σε κάποια επεισόδια των σειρών “Οι Αγνοημένοι” και “Έρωτας και Πάθος”, έχοντας μικρούς ρόλους. Τη σεζόν 1994-1995 έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στη σειρά “Η Λυγερή” στην ΕΤ1. Επόμενες μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες ήταν οι σειρές “Βίος Ανθόσπαρτος”, “Ερόικα” και “Αέρινες Σιωπές”, ενώ τις σεζόν 2000-2002 έλαβε μέρος σε διάφορα επεισόδια της σειράς Κόκκινος Κύκλος.

Το 2007 κέρδισε το βραβείο Shooting Stars στο φεστιβάλ του Βερολίνου, που απονέμεται σε νέους ηθοποιούς. Τη σεζόν 2007-2009 υποδύθηκε τη Συλβή στη μαύρη κωμωδία του Πάνου Κοκκινόπουλου, Μαύρα Μεσάνυχτα, κάνοντας το χαρακτήρα της στη σειρά να ξεχωρίσει.

Από τότε ακολούθησαν πολλές συμμετοχές τόσο στην τηλεόραση όσο στο θέατρο και τον κινηματογράφο με την ίδια να δοκιμάζεται σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. 

Η Παναγιώτα Βλαντή τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη σχέση, αν και η ίδια επιθυμεί να κρατά την προσωπική της ζωή σε χαμηλούς τόνους. «Ο σύντροφός μου είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι και θαυμάζω πολύ. Και εκείνος σέβεται πολύ τη δουλειά μου, που είναι πολύ σπάνιο» είχε αποκαλύψει πριν μερικούς μήνες στο Happy Day.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή Roomies, η αγαπημένη ηθοποιός αποκάλυψε ότι σκέφτεται να υιοθετήσει ένα παιδάκι: «Υπάρχει περίπτωση να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω σκεφτεί και να υιοθετήσω ένα παιδάκι. Μπορεί να το έκανα. Ποιος μεγαλώνει ένα παιδί έχει σημασία και πώς το μεγαλώνει».

Φωτογραφίες: NDP, Instagram

Read More

And More