Πανελλήνιες 2019: Δημοσιεύτηκαν τα μηχανογραφικά δελτία

Αύριο, Πέμπτη 6 Ιουνίου ξεκινούν και επίσημα οι Πανελλήνιες του 2019, όπου χιλιάδες μαθητές θα δώσουν εξετάσεις με σκοπό μια θέση στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους. Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Υπουργείο Παιδείας ανέβηκαν τα μηχανογραφικά δελτία, για τους υποψήφιους σπουδαστές. Η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών, διαρκεί συνήθως έως τα μέσα Ιουλίου.

Να θυμίσουμε πως οι Πανελλήνιες ξεκινούν αύριο με τους υποψηφίους των επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ την Παρασκευή δίνουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, μάθημα Γενικής Παιδείας.

Συγκεκριμένα:

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018 .

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017.

– το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που  συμμετέχουν στις φετινές  Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ.  το 2017 και το 2018.

Πηγή: Newsit

Read More

And More