Πάνος Βλάχος: Όλες οι αντιδράσεις μετά τον χαμό με τους στίχους «μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε»

Πρόσωπο που συζητιέται έντονα τα τελευταία 24ωρα ο Πάνος Βλάχος.

Αφορμή οι στίχοι «μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσαλτε», τους οποίους τραγούδησε σε live του στη Θεσσαλονίκη. Το βίντεο που ανέβηκε στα social media, ήταν αρκετό και να προκληθούν αντιδράσεις, που έφεραν και την απάντηση του νεαρού καλλιτέχνη!

@varvaroktonos πάνος #βλάχος ♬ πρωτότυπος ήχος – V2023

Πρώτα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, Άδωνι Γεωργιάδη και Άρη Πορτοσάλτε, και εν συνεχεία και από αρκετούς εκπροσώπους της τηλεόρασης και των media.

«Ο κύριος Βλάχος, δεν τον ξέρω προσωπικά… Μου είναι συμπαθής και πιστεύω πραγματικά ότι είναι υπέρ ταλαντούχος. Τον έχω δει αρκετά γιατί τα παιδιά μου έβλεπαν τη “Μουρμούρα”. Πάντα θλίβομαι όταν άνθρωποι ταλαντούχοι, στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, κάνουν κάτι τόσο άσχημο.

Όταν λες “να δω στον σάκο τον Άδωνι και τον Πορτοσάλτε”, δηλαδή στο νεκρόσακο, αυτό συζητάμε τώρα, είναι σαν να λες τους θέλω πεθαμένους. Να τους σκοτώνει κάποιος. Αυτό, όπως και να το δεις ούτε καλλιτεχνική αδεία λέγεται, ούτε χιούμορ λέγεται, ούτε τίποτα. Από την αντίδραση του κυρίου Βλάχου μετά, πιστεύω ότι συνειδητοποίησε, έστω και εν μέρει, ότι αυτό που έκανε είναι χοντρό, τελεία».

«Το πιο γενναίο ήταν να πει ζητώ συγγνώμη έκανα λάθος, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Το να το διακωμωδήσει είναι πάλι φάουλ, έχουμε παιδιά και οικογένειες. Μπορεί να έχουμε διαφωνία, να μας κριτικάρει, να μας κοροϊδέψει.. Δεν έχω σκοπό να πάω στη δικαιοσύνη» αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα λεγόμενα του Πάνου Βλάχου.

Από τη δική του πλευρά, ο Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε ότι σκοπεύει  να κινηθεί νομικά κατά του καλλιτέχνη.

«Δεν ήξερα τίποτα και όταν μου το έστειλαν το βίντεο… Για αυτό έγραψα “στείλτε μου το βίντεο”. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο καθόλου. Χιούμορ με προτροπή σε φόνο για μένα δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη δικαιοσύνη. Θα πάμε ενώπιων της δικαιοσύνης. Δεν κατάλαβα. Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα ακούω εγώ και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου;

Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός. Θα έρθει κάποιος και θα πει “δολοφονήστε αυτόν;” Ποιος είναι αυτός; Και δε θα πάμε στη δικαιοσύνη; Πριν από ενάμιση χρόνο υπήρχε μια άλλη καλλιτέχνης που προέτρεπε “να τους φάμε”. Τώρα έχουμε αναβάθμιση και πήγαμε στη δολοφονία. Ο σάκος συνιστά δολοφονία. Είναι ο μαύρος σάκος. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της ιστορίας. Υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που λένε είμαι αριστερός και φαίνεται πως την ανακούφιση για την υποκριτική τους αντίληψη, τη βγάζουν σε μίσος, βία και φόνο.

Η τραγωδία για μένα είναι πως την ώρα που αυτός ο άνθρωπος προτρέπει σε φόνο, ένα κομμάτι της νεολαίας μας ψυχαγωγείται από τη δολοφονία. Κρατάνε τέμπο στον καλλιτέχνη. Ακούγεται ένας στίχος που έχει μέσα προτροπή σε φόνο. Εμείς κάνουμε πολιτική κριτική. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου; Αν είναι να έρθει κάποιος της Αριστεράς από έξω να ρωτάω», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Από την άλλη, ο ίδιος ο Πάνος Βλάχος, απάντησε μέσω  μιας ανάρτησης στον λογαριασμό του στο Instagram, γράφοντας, «Οι στίχοι και η τέχνη μου ποτέ δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν την βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτιρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και μένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά»,

Το θέμα σχολιάστηκε πολύ και από τις ψυχαγωγικές εκπομπές. Δες πως:

Σταματίνα Τσιμτσιλή – Τίνα Μεσσαροπούλου

«Νιώθω ότι ο Πάνος Βλάχος, βλέποντας τις αντιδράσεις και καταλαβαίνοντας το νόημα του περιεχομένου των στίχων πιστεύω ότι δεν εννοούσε, αλλά ούτε προέτρεπε σε βία. Ούτε αυτός ο στόχος του. Καμιά φορά, όμως, όταν είσαι τόσο αγαπητό πρόσωπο και έρχεται ο κόσμος στις συναυλίες σου και στις θεατρικές σου παραστάσεις, πρέπει να προσέχεις και τι μπορεί να υπονοηθεί από αυτό που λες. Δε νιώθω ότι ο σκοπός του ήταν να πραγματοποιηθεί αυτό που τραγούδαγε, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς όταν το περιεχόμενο είναι τέτοιο, πρέπει μετά να αναδιπλωθείς και γι’ αυτό το έκανε εύστοχα» ήταν τα σχόλια της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Ενώ η Τίνα Μεσσαροπούλου ανέφερε, «Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, ένας καταπληκτικός ηθοποιός που κάνει τεράστια επιτυχία. Νομίζω ότι αδικεί τον εαυτό του μέσα από αυτή την τοποθέτηση που δεν έχει κανέναν λόγο», με τον Δημήτρη Παπανώτα να τονίζει ότι «κάναμε την τρίχα, τριχιά».

Κατερίνα Καινούργιου – Ανδρέας Μικρούτσικος

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η Κατερίνα Καινούργιου ανέφερε ότι δεν εξέλαβε τον στίχο ως μια προτροπή για φόνο, αλλά κατάλαβε ότι ο καλλιτέχνης εννοούσε το «τσουβάλιασμα». 

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, σε μια πιο εκτενή τοποθέτησε, ανέφερε: «Με τίποτα δεν το πήρα ως προτροπή σε φόνο. Είναι άνω ποταμών, να το παίρνεις και να το ψιρίζεις εκεί. Αν πω σε κάποιον να πέσει στο γκρεμό, σημαίνει ότι είναι προτροπή σε φόνο. Εγώ παίρνω αυτό που του καταμαρτυρούν. Είναι αφελές. Με θεωρούν δηλαδή βλάκα, επειδή είπε “βάλε σε έναν σάκο”, προτείνουμε να τον εκτελέσουν;

Πάμε Δανάη

Με τον ίδιο τρόπο σχολίασαν το όλο θέμα και στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, με τη Δέσποινα Καμπούρη ωστόσο, να εκφράζει την διαφωνία της λέγοντας πως ο στίχος αυτός δεν της άρεσε καθόλου και κατανοεί τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Ελένη Μενεγάκη

«Προτροπή σε φόνο, όχι. Δηλαδή… όχι. Δε ξέρω αν θα το έλεγε για μένα αν θα το ένιωθα, αλλά έτσι χαλαρά που το άκουσα… » σχολίασε η Ελένη Μενεγάκη, με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο να συμφωνεί με την παρουσιάστρια.

Απόστολος Γκλέτσος:

Τη δική του άποψη για το θέμα, θέλησε να εκφράσει και ο Απόστολος Γκλέτσος μέσω ανάρτησης που έκανε στον λογαριασμό του στο facebook, όπου έγραψε, «Στο δικαστήριο για τον Πάνο Βλάχο, θα ρθω μάρτυρας, Γεωργιάδη και Πορτοσάλτε, και θα φέρω όλα τα στοιχεία παρακίνησης της βίας από εσάς για πόσους και πόσους και πολλά άλλα. Άντε να σας δω πόσο μάγκες είστε. Ραντεβού».

Read More

And More