Πάολα Ρεβενιώτη για “Δήμητρα της Λέσβου”: “Και έτσι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών…”

Ο θάνατος του Δημήτρη Καλογιάννη, γνωστού ως «Δήμητρα της Λέσβου» βρίσκεται στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας, γεμίζοντας το Πανελλήνιο με θλίψη, αλλά και οργή για την ολιγωρία που επέδειξαν οι Αρχές.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος γνωστοποίησε μέσα από το facebook, ότι ο αδερφός του Δημήτρη Καλογιάννη προχώρησε σε αναγνώριση της σορού του.

Η Πάολα Ρεβενιώτη, μία από τις παλαιότερες εμβληματικές μορφές στο χώρο του ελληνικού ΛΟΑΤ κινήματος, που γνώριζε προσωπικά τη «Δήμητρα της Λέσβου», μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό της, έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook:

«Και έτσι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών θα βάλει ο αδελφός της τα γυναικεία φορέματα που αγαπούσε η Δήμητρα και τα αγόραζε από ένα ιταλικό περιοδικό, θα ξεκολλήσει και τον γυμνό Ιησού από τον τοίχο του σπιτιού της που αγαπούσε πολύ, το χωριό θα βυθιστεί για λίγο στην ενοχή του, θα αναλογιστούν μερικοί πώς φέρθηκαν σε έναν συγχωριανό τους που γνώριζαν από μικρό παιδί, σίγουρα θα πάνε στην κηδεία, και η σακούλα σκουπιδιών με τα ρούχα τα γυναικεία θα καταλήξει στην χωματερή, όπως και η ζωή της.

Και το σπίτι της που είναι στο κέντρο του χωριού από το άλλο καλοκαίρι θα δέχεται τουρίστες σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Aλλά εμείς οι ξένοι θα την θυμόμαστε σαν τον πληγωμένο άγγελο που καθότανε κάτω από τον ήλιο στην εκκλησία της Παναγίας της Γοργόνας» έγραψε η Πάολα Ρεβενιώτη.

Δες το post:

Read More

And More