Παπαρίζου – Θεοδωρίδου: Στην παρουσίαση των νέων τραγουδιών της Ν. Μούσχουρη!

Μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας, η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει με ένα άλμπουμ αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική με τραγούδια από τα ελληνικά νησιά και τη συμμετοχή εξαίρετων φίλων.
Στη νέα δισκογραφική δουλειά “Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά”, συμμετέχουν: η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Έλενα Παπαρίζου και ο Νίκος Αλιάγας. Και πρόκειται για έναν δίσκο που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και πολλή δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
“Η μουσική ήταν η πρώτη μου αγάπη και παραμένει μέχρι σήμερα το πιο σημαντικό μέσο έκφρασής μου. Μέσα από αυτήν επικοινωνώ όλη μου τη ζωή. Εδώ και πενήντα χρόνια έχω τραγουδήσει όλα τα είδη μουσικής και πάντα από αγάπη και ενδιαφέρον: από κλασσική και τζάζ μέχρι πόπ και έθνικ. Ξαναγυρίζοντας στις ρίζες και τη μουσική παράδοση της χώρας μας, αναζητούσα μια νέα έμπνευση… Έτσι αποφάσισα να κάνω αυτόν το δίσκο, για να μελετήσω και εγώ η ίδια πιο βαθιά τη μουσική παράδοση της χώρας μας και να προσφέρω έτσι και στο κοινό του εξωτερικού κάτι περισσότερο από τη μουσική μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Νάνα Μούσχουρη.

Η γνωστή ερμηνεύτρια εξομολογείται και τους λόγους που την οδήγησαν στη συνεργασία με τη Χάρις Αλεξίου, τον Μανώλη Μητσιά, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, την Έλενα Παπαρίζου, τον Νίκο Αλιάγα και τους λοιπούς συμμετέχοντες στο δίσκο: “Ψάχνοντας και ξανακούγοντας τα νησιώτικα τραγούδια πέταξα από το Αιγαίο, στο Ιόνιο και στην Κρήτη και γέμισα νότες και ρυθμούς, ήλιο, κύματα και αέρηδες, γέλια, χορούς και έρωτα, αγωνίες και ελπίδα. Και αισθάνθηκα ότι αυτή η υπέροχη, τόσο ζωντανή μουσική, δεν ήταν μουσική για μία φωνή. Δεν είχα λοιπόν το δικαίωμα να την τραγουδήσω μόνη μου.”
Το άλμπουμ Νάνα Μούσχουρη & Φίλοι “Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά” κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα γενεθλίων της ερμηνεύτριας, από την Universal Music.
Δες φωτογραφίες:


Θωμάς Κωνσταντίνου, Τάσος Ξιναρής, Έλενα Παπαρίζου, Νάνα Μούσχουρη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μανώλης Μητσιάς


Η Νάνα Μούσχουρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Universal Music Greece, Τάσο Ξιναρή


Η Νάνα Μούσχουρη με το σύζυγο και παραγωγό της Αντρέ Σαπέλ

Read More

And More