Παραιτήθηκε για τον Τόλη,η Άντζελα Γκερέκου

Παραιτήθηκε για τον Τόλη,η Άντζελα Γκερέκου | tlife.gr

Ο Τόλης, έκοψε τελικά την υπουργική πορεία της Άντζελα Γκερέκου…Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, υπέβαλε την παραίτησή της μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που αναφέρει ότι ο σύζυγός της χρωστάει στην εφορία εδώ και 10 χρόνια 5,5 εκατομμύρια ευρώ από φοροδιαφυγή. Μάλιστα διατάσσει Ε.Δ.Ε για την καθυστέρηση είσπραξης του ποσού.

Το χρονικό της παραίτησης

Όλη η ιστορία ξεκίνησε με το έγγραφο που δημοσίευσε την Δευτέρα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με το οποίο ο διάσημος τραγουδιστής και σύζυγος της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, χρωστάει στην εφορία το ποσό μαμούθ των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το απόγευμα ο τραγουδιστής εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι το δημοσίευμα τον αδικεί και ότι στόχος του ήταν να πληγεί η σύζυγός του. Ήταν μία προσπάθεια του Τόλη Βοσκόπουλου να προστατεύσει την αγαπημένη του.

Η ίδια η Άντζελα Γκερέκου δίσταζε να παραιτηθεί, αλλά τελικά της ζητήθηκε η παραίτησή της από το Μέγαρο Μαξίμου. Σίγουρα πέρασε δύσκολες ώρες που γίνονταν ολοένα δυσκολότερες όσο έβγαιναν ώρα με την ώρα στη δημοσιότητα και άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Το απόγευμα που βρισκόταν σε επίσκεψη στην Καλαμάτα, έδειχνε φανερά εκνευρισμένη και αναστατωμένη, ενώ δεν δέχθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σίγουρα όλα όσα έγιναν ήταν μία δυσάρεστη έκπληκη για την Άνζελα Γκερέκου, η οποία προσπάθησε πολλά χρόνια και με επιμέλεια κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στο Νομό Κέρκυρας το 2004 αλλά και στις επόμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2007 και το 2009. Δούλεψε αρκετά για τον Τουρισμό όσο ήταν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση και η χαρά της και η διάθεσή της για δουλειά ήταν μεγάλη όταν ο Πρωθυπουργός της εμπιστεύτηκε το συγκεκριμένο Υπουργείο.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το TILIFE, η φορολογική περιπέτεια του Τ.Βοσκόπουλου ξεκίνησε το 1993. Από το ΄93 έως το 2000 για κάθε εμφάνιση του τραγουδιστή, στηνόταν μία διαφορετική εταιρεία στο όνομά του. Οι εμφανίσεις του ήταν πολλές, άρα και οι εταιρείες. Αλλά ποτέ οι εταιρείες αυτές δεν δήλωσαν τα έσοδά τους στην εφορία.

Το 2000 έγινε για πρώτη φορά έλεγχος από την εφορία και επιβλήθηκε στον τραγουδιστή πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Βοσκόπουλος ξεκινά δικαστική διαδικασία, αλλά το 2003 χάνει τις προσφυγές που είχε υποβάλει, βγάινουν εντολές κατάσχεσης και του ασκείται ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή ,που ακόμα δεν έχει εκδικαστεί.

Το 2003 ο Τ.Βοσκόπουλος ασκεί έφεση και ζητά αναστολή των πλειστηριασμών κάτι που πετυχαίνει, αλλά το καλοκαίρι του 2009 τελειώνει η περίοδος των αναστολών.

Τότε είναι που απευθύνεται προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον υφυπουργο κ. Α.Μπέζα ζητώντας του να σβηστούν οι τόκοι του προστίμου αλλά αυτό απορρίπτει το αίτημά του.

Η δήλωση παραίτησης της Άντζελας Γκερέκου

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρονται σε υπόθεση φορολογικών ζητημάτων του συζύγου μου, η οποία εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής μας γνωριμίας, έως και σήμερα. Δεν θα επιθυμούσα να προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία άλλωστε έχουν ήδη γίνει δημόσιες ανακοινώσεις από το σύζυγό μου και τους νομικούς του εκπροσώπους, στις οποίες και παραπέμπω.

Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησα την κατοχή του «αλάθητου». Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιοδήποτε λόγο, να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου, να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Για το λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε και επιθυμώ να διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο της Κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε μέρα τους εαυτούς τους, με στήριξαν στο δύσκολο έργο της θέσης μου ως Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
Άντζελα Γκερέκου

Διαβάστε εδώ πώς σχολιάστηκε από εσάς το θέμα Γκερέκου-Βοσκόπουλος.

READ more