Παραληρεί στο μανιφέστο του ο μακελάρης- Σήμερα οδηγείται ενώπιον του δικαστή!

Η αστυνομία στο Οσλο ανακοίνωσε, ότι ο Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ θα οδηγηθεί σήμερα στον δικαστή, αρμόδιο να αποφασίσει την παράταση της κράτησής του έως ότου γίνει η δίκη για τις ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στη Νορβηγία, “η παράταση της κράτησης αφορά χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, το οποίο όμως είναι ανανεώσιμο”. Επίσης, το Γαλλικό πρακτορείο επισημαίνει ότι, στη Νορβηγία εκ του νόμου η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να καταρτίσει έναν “πλήρη φάκελο”, στο τέλος μιας λεπτομερούς προανάκρισης, πριν να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον κρατούμενο.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα ενώ προς το παρόν δεν ανακοινώνεται απ την αστυνομία στο Οσλο ο,τιδήποτε σχετικό με τη διανοητική κατάσταση του Μπέριγκ Μπρέιβικ.

Στο μεταξύ, ακόμη ένας από τους τραυματίες της διπλής αιματηρής επίθεσης της Παρασκευής υπέκυψε στα τραύματά του και έχασε τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας στους 93 τον αριθμό των θυμάτων.

Υπάρχουν όμως πολλοί ακόμη που δίνουν άνιση μάχη και όπως καθημερινά τονίζουν σωστικά συνεργεία και αστυνομία, ο απολογισμός του διπλού μακελειού θα είναι μεγαλύτερος. Όλα αυτά ενώ η Νορβηγία δεν έχει συνέλθει από το σοκ και τα δάκρυα συνεχίζουν να κυλούν στα μάτια όλων.

Διάβασε περισσότερα στο Νewsit.gr

Read More

And More