“Παραμύθι αλλιώς”: Πότε κάνει πρεμιέρα η ολοκαίνουργια σειρά του Alpha;

Tο παραμύθι αρχίζει… Ένα παραμύθι από μια μακρινή εποχή, με απρόοπτα και κωμικές καταστάσεις. Ένα τηλεοπτικό παραμύθι που έρχεται στους δέκτες μας την Παρασκευή 5 Μαίου για να μας… μαγέψει!
Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα Βασίλειο στη Μεσαιωνική Κύπρο. Όλα κυλούσαν καλά και ήρεμα για τον Βασιλιά Ιάκωβο και τη Βασίλισσα Βεατρίκη, όχι όμως και για τους υπηκόους τους, που ζούσαν μέσα στη φτώχεια και την πείνα…
Τα πάντα, όμως, θα αλλάξουν την ημέρα που τα νερά θα ξεβράσουν στην αμμουδιά έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος θα προκαλέσει ταραχή στο χωριό αλλά και στο Βασίλειο. Στον δρόμο του θα συναντήσει και θα βοηθήσει τους τρεις απόγονους των ιπποτών του παλιού Βασιλιά, τον Λορέντζο, τον Κκεν και τον Βαρθολομαίο.
Όταν αυτοί αρχίσουν να του διηγούνται ότι η σημερινή βασιλική οικογένεια έκλεψε με πραξικόπημα τον θρόνο από τον καλό Βασιλιά, θα ξυπνήσουν στον ήρωά μας μνήμες παιδικές… Μήπως τελικά δεν έφτασε τυχαία στο νησί; Μήπως εκεί ακριβώς βρίσκεται ο τόπος που αναζητούσε για να εκπληρώσει τον στόχο του; Και… τι θα γίνει όταν μαγευτεί από την ομορφιά της νεαρής Πριγκίπισσας Αικατερίνης;
Αναλυτικά οι βασικοί χαρακτήρες της σειράς…
Βαρνάβας (Νίκος Κουρής)
Ο πρίγκιπας του παραμυθιού. Μετά την απόδρασή του φτάνει στη χώρα του Παραμυθιού όπου θα μαγέψει και θα μαγευτεί. Θα σώσει και θα σωθεί. Είναι ικανός να εκπληρώσει μια υπόσχεση χρόνων για την απελευθέρωση της χώρας;
Πριγκίπισσα Αικατερίνη (Κατερίνα Παπουτσάκη)
Η πριγκίπισσα του παραμυθιού. Η μικρότερη κόρη της Βασίλισσας Βεατρίκης και του Βασιλιά Ιάκωβου. Το πρότυπο της καλής πριγκίπισσας. Όμορφη και καλοσυνάτη. Καταπιεσμένη από τη ζωή στο παλάτι αλλά και την αυταρχική μητέρα της. Η μόνη που διαφωνεί με τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας από τους γονείς της. Θα καταφέρει η γνωριμία της με τον Βαρνάβα να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα;
Πριγκίπισσα Ελισαβέτα (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου)
Η μεγάλη κόρη της Βασίλισσας Βεατρίκης και του Βασιλιά Ιάκωβου. Αυταρχική γεροντοκόρη που ζηλεύει θανάσιμα τη μικρότερη αδελφή της Αικατερίνη. Έχει ως μόνο στόχο έναν καλό γάμο. Τάσσεται πάντοτε στο πλάι της μαμάς Βεατρίκης και πηγαίνει τα μοχθηρά της πλάνα ένα βήμα παρακάτω. Ο φόβος και ο τρόμος των ανδρών του βασιλείου, τους οποίους κυνηγά να τους κάνει δικούς της.
Βασίλισσα Βεατρίκη (Λένια Σορόκου)
Εξουσιομανής, πονηρή, ψωνισμένη, σκληρή, άκαρδη, χειριστική και πολλά άλλα που σε κάνουν να θέλεις να μη την πετύχεις μπροστά σου. Είναι εκείνη που έπεισε τον άντρα της να αποστατήσει ενάντια στον νόμιμο βασιλιά και μακρινό συγγενή του.
Βασιλιάς Ιάκωβος (Γιάννης Μποσταντζόγλου)
Αγαθός τύπος, άβουλος στις επιθυμίες της γυναίκας του. Αγαπά το φαγητό, αγαπά να κυνηγά την καμαριέρα του και βαριέται αφάνταστα τα καθήκοντα της διακυβέρνησης του βασιλείου του.
ΙΠΠΟΤΕΣ: Λορέντζο (Λώρης Λοϊζίδης) – Κκεν (Μάριος Δημητρίου) – Βαρθολομαίος (Φώτης Γεωργίδης)
Οι απρόσμενοι σύντροφοι του Βαρνάβα. Θα καταφέρουν να τον βοηθήσουν να φτάσει στον τελικό προορισμό του; Οι Τρείς Απόγονοι των Ιπποτών του παλαιού Βασιλείου. Επαναστάτες σήμερα, με μόνο στόχο την καθαίρεση του παράνομου βασιλιά Ιάκωβου και της σκληρής Βασίλισσας Βεατρίκης, ώστε να επαναφέρουν τη χώρα στην παλιά της ευδαιμονία.
Λοχίας Γουλιέλμος (Χριστόδουλος Μαρτάς)
Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Βασιλείου. Πονηρός και ευέλικτος. Χωρίς ίχνος ανθρωπιάς. Γλυκοκοιτάζει την εξουσία και τον θρόνο. Θα κάνει τα πάντα για να είναι αρεστός και να αναρριχηθεί στην εξουσία. Φόβος και τρόμος των πολιτών αλλά και ο βασικός διώκτης του Βαρνάβα και της παρέας του.
ΙΕΡΕΙΣ: Βασίλειος – Λοΐζος
Αδέλφια σε αντιπαλότητα για τη ζωή και τη θρησκεία.
Βασίλειος/Καθολικός ιερέας (Κώστας Καζάκας)
Ο Βασίλειος είναι το δεξί χέρι και συμβουλάτορας της βασίλισσας Βεατρίκης. Τη βοηθά στα σχέδιά της ενάντια στους «αντάρτες». Ποιο είναι, όμως, το αντάλλαγμα που θα της ζητήσει;
Λοΐζος/Ορθόδοξος ιερέας (Μάριος Στυλιανού)
Ο Λοΐζος μένει πάντα πιστός στις ηθικές αρχές του και αναπολεί τις παλιές καλές εποχές του βασιλείου.
Ασπασία (Μαργαρίτα Ζαχαρίου)
Η έμπιστη της μικρής πριγκίπισσας, με «αντάρτικο» αίμα στις φλέβες της. Πάντα δίπλα της να τη βοηθά και να τη στηρίζει σε κάθε λογική ή παράλογη απόφασή της.
Μάγος (Αντώνης Κατσαρής)
Ταγμένος στο πλευρό των καλών ιπποτών του παλιού βασιλείου.
(Το) Πλάσμα (Μαριάννα Σάντη)
Είναι κατάρα για το βασίλειο, όπως πολλοί φοβούνται, ή φέρνει μια μεγάλη ευλογία;
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πανταζούδης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λώρης Λοϊζίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Παπουτσάκη, Νίκος Κουρής, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Αντώνης Κατσαρής, Λένια Σορόκου, Κώστα Καζάκας, Λώρης Λοϊζίδης, Μάριος Δημητρίου, Φώτης Γεωργίδης, Νίκη Αναστασίου, Πολυξένη Σάββα κ.α. Στον ρόλο της μεγάλης αδελφής, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Read More

And More