Πασίγνωστος τραγουδιστής ζητά ένοπλη προστασία στις συναυλίες του, μετά το μακελειό στο Bataclan

Οι μνήμες από το μακελειό στο Παρίσι και τα θύματα στο θέατρο Bataclan είναι ακόμη νωπές και φαίνεται πως οι διάσημοι τραγουδιστές έχουν αγχωθεί πολύ. Ανάμεσά τους και ο Bob Dylan, που το επόμενο διήμερο θα εμφανιστεί στην Μπολόνια και το θέατρο Manzoni και ζήτησε αστυνομική προστασία στις συναυλίες του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, Corriere della Sera, το αίτημά του οφείλεται στη μεγάλη ανησυχία που έχει προκληθεί παγκοσμίως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι.
“Οι υπεύθυνοι του θεάτρου Manzoni έκαναν ότι μπορούσαν για να ικανοποιήσουν το αίτημα του καλλιτέχνη. Ήρθαν σε επαφή με ιδιωτική εταιρία φύλαξης η οποία και θα αποστείλει δώδεκα φρουρούς που θα ελέγχουν διαρκώς την κατάσταση, αρχίζοντας από το καμαρίνι του Dylan”, προσθέτει η Corriere della Sera.

Ένα μέρος από τους ιδιωτικούς φρουρούς δεν θα φορά κανενός είδους στολή ώστε να μπορεί να εντοπίζει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τυχόν υπόπτους.
“Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι στον μέγιστο βαθμό, δεν θα θυμίζουν εκείνα που έχουν υιοθετηθεί έως τώρα σε παρόμοιες συναυλίες. Παράλληλα όμως δεν θέλουμε να προκαλέσουμε πανικό, διότι εξακολουθεί να είναι σε κάθε περίπτωση ένα καλλιτεχνικό γεγονός”, δήλωσαν τέλος οι υπεύθυνοι του θεάτρου της Μπολόνια.

Read More

And More