Πασχάλης Τσαρούχας: «Αυτά είναι γελοιότητες και να το παίξετε όπως το λέω»

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε χθες (13/2) το ΣΕΗ προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των Ελλήνων ηθοποιών σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την υποβάθμιση των πτυχίων τους μετά το Προεδρικό Διάταγμα που τα εξισώνει με τα απολυτήρια Λυκείου, συνάντησαν οι τηλεοπτικές κάμερες τον Πασχάλη Τσαρούχα.

Ο ηθοποιός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων, και για την απόφαση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου να παραιτηθούν, αλλά και για όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η παραίτησή τους έγινε εκ του ασφαλούς καθώς οι συμβάσεις τους έληγαν έτσι κι αλλιώς.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας χαρακτήρισε γελοιότητες αυτούς τους ισχυρισμούς και δήλωσε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «λερώνει» με αυτό τον τρόπο τους καλλιτέχνες.

«Οι συμβάσεις είναι εξάμηνες και μόλις λήγουν ανανεώνονται. Αυτά που λένε ότι οι καθηγητές του Εθνικού παραιτήθηκαν εκ του ασφαλούς, είναι γελοιότητες και να το παίξετε όπως το λέω. Ας αφήσουν αυτές τις γελοιότητες. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι και αγωνιζόμαστε για το ψωμί μας καθημερινά. Είμαστε άνθρωποι που μένουμε άνεργοι τέσσερις φορές τον χρόνο και δεν έχει δικαίωμα κανείς να ακουμπά με τέτοιες βρωμιές επάνω στους καλλιτέχνες» είπε ο Πασχάλης Τσαρούχας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Σοφίας Ραυτοπούλου.

Το απόσπασμα προβλήθηκε στο Mega Καλημέρα.

Read More

And More