Πάτρα: Λιποθύμησε μαθητής από την πείνα – ”Έχω να φάω δύο μέρες”!

O μαθητής κατέρρευσε στον δρόμο για το σχολείο – Λιποθύμησε από την πείνα σε δρόμο της Πάτρας και ήρθε στο φως η εφιαλτική πραγματικότητα του ίδιου και της οικογένειάς του, λόγω κρίσης…

Εικόνες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες εκτυλίσσονται σχεδόν καθημερινά σε σχολεία της Πάτρας. Η πιο πρόσφατη πράξη σε ένα έργο χωρίς τέλος και με πρωταγωνιστές κατά το πλείστον μικρούς μαθητές συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Οβρυάς, όταν ένας μαθητής του δευτέρου Δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.
Κοντά του έσπευσαν συμμαθητές αλλά και συνοδοί τους οι οποίοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως το παιδί είχε να φάει δυο ημέρες καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την διατροφή της οικογένειας.

Ο διάλογος μεταξύ των γονέων και του παιδιού είναι αποκαλυπτικός του δράματος που περνά η οικογένειά του, καθώς όταν ρωτήθηκε «εάν το πονάει κάτι και τι νιώθει» η απάντηση ήταν σοκαριστική, με τον μικρό να τους κάνει γνωστό «πως έχει να φάει δυο ημέρες και ότι στο στόμα του έχει βάλει μόνο λίγο γάλα».
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά τροφίμων τα οποία με διακριτικό τρόπο θα δοθούν στην οικογένεια του αγοριού , οι γονείς του οποίου πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν ένα καλό εισόδημα.

Διάβασε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα στο Newsit

Read More

And More