Παυλίνα Βουλγαράκη: «Είμαι πιο πολύ άνδρας σε μια σχέση, ξεχνάω συνεχώς τις…»

Η Παυλίνα Βουλγαράκη εξιστορεί στο στον Γιώργο Πράτανο και το περιοδικό People τον αναπάντεχο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το τραγούδι, εξηγεί γιατί δεν θα έκοβε ποτέ το επίθετό της και αναλύει τη σχέση της με τα media και την οικογένειά της.

Η νεαρή ερμηνεύτρια δεν ασχολείται με τον Τύπο, δεν γκουγκλάρει το όνομά της για να παρακολουθεί οτιδήποτε γράφεται για εκείνη και με αυτό τον τρόπο δεν επηρεάζεται από δημοσιεύματα. «Συνειδητά είμαι ένα βήμα πίσω. Δεν θεωρώ τη δημοσιότητα και τόσο σημαντική», λέει

Οι φωτογράφοι, βέβαια, δεν χάνουν ευκαιρία να τη φωτογραφίσουν σε νυχτερινές εξόδους με το σύντροφό της, Γιάννη Δημολίτσα. «Το να με γνωρίζει κάποιος επειδή έχει διαβάσει κάτι για μένα σε ένα gossip έντυπο ή site και να μην ξέρει τι κάνω είναι ένα “πλήγμα” – βάλε πολλά εισαγωγικά εδώ. Θα ήθελα, εάν κάποιος γκουγκλάρει το όνομά μου, να βγαίνουν τα τραγούδια μου». Όταν τη διαβεβαιώνω πως αυτά βγαίνουν πρώτα, χαμογελά. Υπάρχουν καλλιτέχνες με χρόνια καριέρας στην πλάτη τους που μπορεί ένα δημοσίευμα να τους χαλάσει την ημέρα ή και το μήνα. «Αν είναι όλη σου η ζωή αφιερωμένη σε αυτό το πράγμα, ναι, θα σε επηρεάσει. Εμένα θα με επηρεάσει ένας τσακωμός με τα αδέλφια μου ή μια φίλη μου. Αυτό πραγματικά θα με διαλύσει συναισθηματικά, δεν θα είμαι καλά για ημέρες. Αυτός είναι ο πυρήνας μου, οι κοντινοί μου άνθρωποι. Έπειτα με ενδιαφέρει η Ψυχολογία, το να γράφω ποίηση…».

Οι στίχοι της είναι εντελώς προσωπικοί: «Λένε περισσότερα πράγματα για μένα από όσα έχω πει σε συζητήσεις με φίλους. Στην αρχή ήμουν πιο μαζεμένη, γιατί δεν είμαι τόσο εξωστρεφής. Στην πορεία είπα στον εαυτό μου “εντάξει, δεν έγινε και τίποτε, είσαι ένας άνθρωπος ανάμεσα σε δισεκατομμύρια”. Ως χαρακτήρας, βέβαια, παραμένω κλειστή, ακόμη και με τους κοντινούς μου. Όταν η καλύτερή μου φίλη καταλάβει ότι κάτι έχω, θα μπουκάρει στο σπίτι μου και θα μου πει “λέγε”. Δύσκολα –έως ποτέ– θα πω από μόνη μου “δεν είμαι καλά”. Τότε είναι που κάθομαι και γράφω. Γι’ αυτό και οι στίχοι μου είναι πιο ευαίσθητοι από ό,τι είμαι στην καθημερινότητά μου. Γράφω όταν είμαι φοβερά ευάλωτη», άρα το γεγονός πως έχει μήνες να γράψει σημαίνει πως βρίσκεται σε καλή φάση.

Ως το μεγαλύτερο παιδί της εξαμελούς οικογένειας Βουλγαράκη είναι υπερπροστατευτική: «Πάντα θα τρέξω όταν κάποιος θα έχει ένα θέμα, όπως θα κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη. Είμαστε τέσσερα αδέλφια με πολλές ιδιαιτερότητες ο καθένας, που τις αντιμετωπίζουμε σαν να είναι κάτι υπερβολικά φυσιολογικό. Λέμε για πλάκα πως είμαστε “οικογένεια Woody Allen”. Έχουμε ένα οικογενειακό γκρουπ στο Whatsapp και δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω “05.00 η ώρα πρέπει να είμαστε εκεί” και να ρωτήσει κάποιος “γιατί;”». Αν και είναι η μεγαλύτερη από τα αδέλφια της, είναι και η πιο άτακτη. «Οι γονείς μου περιμένουν από μένα τα πάντα, δεν τους εκπλήσσει τίποτε. Μπορεί να τους πάρω αύριο από ένα καρτοτηλέφωνο και να τους πω “είμαι στο Τιμπουκτού και δεν μπορώ να το συζητήσω αυτή τη στιγμή”».

Κορίτσι για σπίτι; Καμία σχέση!

Η Παυλίνα ζει στα Εξάρχεια, κινείται στα πέριξ της περιοχής και δεν είναι από τους τύπους που προγραμματίζει τις εξόδους της. Της αρέσουν τα ρεμπετάδικα και ο Αρχάγγελος, ένα μπαρ που παίζει ελληνικά κομμάτια από 60s και 70s. Ως σύντροφος είναι το ακριβώς αντίθετο του κλισέ «κορίτσι για σπίτι». «Είμαι δοτική, σύμμαχος και προστατευτική. Θεωρώ πως είμαι πιο πολύ κολλητή. Δεν μπορώ τους κανόνες τύπου “πρέπει σήμερα να βρεθούμε”. Θέλω στη σχέση μου να υπάρχει η ίδια ειλικρίνεια με αυτή που έχεις με ένα φίλο σου».

Τα γυναικεία τρικ δεν την αφορούν. Δεν έχει κλικάρει ποτέ άρθρο με πομπώδη τίτλο, του στιλ «10 τρόποι για να τον κάνεις αιώνια δικό σου». «Δεν μου έχει βγει σε κακό έως τώρα. Για οποιονδήποτε έχει τύχει να αισθανθώ κάτι, εντέλει είχα ανταπόκριση. Δεν έχω νιώσει πως ο τρόπος μου δεν είναι ο σωστός». Μάλιστα, είναι εκείνη που ξεχνάει πάντα επετείους. «Είμαι πιο… άντρας. Δεν θέλω τίποτε κοσμοϊστορικό στα γενέθλιά μου. Γνώμη μου είναι πως σε αυτού του τύπου τις σχέσεις υπάρχει η ουσία του ρομαντισμού. Μπορεί να μη θυμηθώ την επέτειο, αλλά να ετοιμάσω κάτι όμορφο μια άκυρη ημέρα, επειδή έτσι μου ήρθε. Ή να δω κάτι ωραίο σε μια βιτρίνα, να σε σκεφτώ και να το πάρω. Δεν μπορώ καθόλου τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν είμαι των τύπων και των κλισέ. Θεωρώ πως, αν ένα κορίτσι κλικάρει για να διαβάσει το άρθρο σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει στη σχέση της, μάλλον δεν έχει ουσιαστικά πράγματα να προσφέρει. Το θεωρώ “μικρό” να εφαρμόζεις τακτικές σε μια σχέση».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More