Παυλίνα Βουλγαράκη στο TLIFE: Το όνομα της οικογένειάς που της έκλεισε πόρτες, τα τραύματα της δύσκολης εποχής και το νέο τραγούδι που έγινε επιτυχία

Αέρινη, ευαίσθητη με έναν όμως ιδιαίτερο δυναμισμό, η ταλαντούχα Παυλίνα Βουλγαράκη έχει δώσει το δικό της στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή! Η ομορφιά της αντικατοπτρίζει την ομορφιά της μουσικής της. Τραγουδοποιός αλλά και τραγουδίστρια αγαπά και να “φτιάχνει” τραγούδια αλλά και να τους δίνει ζωή με την ερμηνεία της.

Η Παυλίνα που κάνει νέα επιτυχία με το νέο της τραγούδι “Ενικός” σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη, στίχους Αντώνη Παπά και σκηνοθεσία Δημήτρη Γκάνιου, ανοίγει την καρδιά της στο TLIFE, και μιλάει για τους στόχους της, τα πετυχημένα podcasts της, τις συνεργασίες της με μεγάλα ονόματα της μουσικής ενώ αποκαλύπτει ότι το διάσημο όνομα του πατέρα της που είναι ο γνωστός πολιτικός Γιώργος Βουλγαράκης, της έκλεισε πόρτες αντί να της ανοίξει… Μιλά για το μεγάλο φόβο της που είναι να χάσει τους ανθρώπους που αγαπά αλλά και για τα τραύματα που άφησε η δύσκολη εποχή όταν είδε του γονείς της να καταρρέουν…


Το νέο σου τραγούδι “Ενικός” σε συνεργασία με τον Γιώργο Σαμπάνη είχε γίνει ήδη επιτυχία. Μίλησέ μας για αυτή τη συνεργασία και το νέο τραγούδι

Αισθάνομαι ότι έχει ήδη αγαπηθεί. Για εμένα είναι ένα τραγούδι σταθμός. Μπήκα σε αυτό ως ερμηνεύτρια και όχι ως δημιουργός και ήταν τόσο βαθιά η σύνδεση μου με το τραγούδι όπου το έζησα μέχρι το κόκκαλο κι αισθάνομαι ότι γίνεται αντιληπτό ακούγοντας το αλλά και παρακολουθώντας το videoclip. Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι ένας δημιουργός της εποχής του, δηλαδή του σήμερα. Έχει αδιανόητο ταλέντο και μουσικές γνώσεις. Μέχρι να τον γνωρίσω δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος. Αντιμετωπίζει με σοβαρότητα , Υπευθυνότητα και φροντίδα αυτό που κάνει. Δεν είναι τυχαίο που τον αγαπάει τόσο πολύ ο κόσμος και που τον έχουν εμπιστευτεί καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μπάμπης Στόκας. Έχει κερδίσει και την δική μου εμπιστοσύνη. Εύχομαι η συνεργασία μας που ξεκίνησε με τον «ενικό» να συνεχιστεί και στο μέλλον με επόμενα κομμάτια.


Πότε κατάλαβες ότι η μουσική είναι η ζωή σου και είναι αυτό με το οποίο θέλεις να ασχοληθείς;

Το 2017 όταν συνεργάστηκα με τον Ψαραντώνη στο τραγούδι που έγραψα «Φερ’τα μου όλα πίσω».
Αυτό το συναπάντημα ήτανε μία κομβική στιγμή. Παρατηρώντας τον Ψαραντώνη, τον τρόπο που λειτουργεί ως μουσικός Συνειδητοποίησα ότι παρουσιάζοντας τη δουλειά μου φέρω την ευθύνη του μηνύματος της. Οφείλω να εξελίσσομαι, κι Αυτό που παρουσιάζω να το έχω αγαπήσει. ότι μία από τις υποχρεώσεις του καλλιτέχνη είναι να εντοπίζει την ομορφιά και να την φέρνει στην επιφάνεια. Μέχρι τότε αντιμετώπιζα τη δουλειά μου με μία ελαφρότητα. Από εκείνη την ηχογράφηση και μετά έκανα στροφή 180 μοιρών. Βρήκα ύστερα από ψάξιμο βαθύ την Ταυτότητα και την αυθεντικότητα μου.
Ανακάλυψα τις προθέσεις μου

Το κίνημα me too έχει μπει εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας… Σου έχει τύχει να βρεθείς σε δύσκολη θέση να δεχθείς κάποιου είδους παρενόχληση από κάποιον στη δουλειά σου;

Δεν μου έχει συμβεί αλλά εύχομαι ότι θα αλλάξει τα δεδομένα. Τα θύματα πλέον μιλάνε, οι θύτες δεν μένουν ατιμώρητοι κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική αρχή για την αλλαγή που ευχόμαστε όλοι ότι έρχεται.


Πώς είναι να μεγαλώνεις σε μία οικογένεια με έναν πατέρα στην πολιτική; Πιστεύεις ότι η ενασχόληση του πατέρα σου Γιώργου Βουλγαράκη με την πολιτική σου έκανε καλό ή κακό στην καριέρα σου;

Μέχρι να κατανοήσω ότι η προσωπικότητα μου είναι μεγαλύτερη από το όνομα μου, μου έκανε κακό. Πόρτες έκλειναν. Άνθρωποι ήταν επιφυλακτικοί. Αυτό όμως μου έδωσε την δυνατότητα να πιστέψω στον εαυτό μου ουσιαστικά και σταθερά.

Κάποια περίοδο οι γονείς σου βρέθηκαν στο στόχαστρο της επικαιρότητας – Πώς το βίωσες εσύ ως παιδί τους;

Το βίωσα δύσκολα επειδή αυτό είχε πρακτικές συνέπειες σε όλους μας και πολύ σοβαρές. Έχουν μαζευτεί τραύματα μέσα μου από εκείνη την εποχή. Παρ΄ όλα αυτά, τίποτα δεν με εμποδίζει από το να κάνω αυτό που θέλω. Από το να υπηρετεί η προσωπικότητα μου την δόνηση της ψυχής μου.

Τα podcast έχουν μπει στη ζωή σου και φαίνεται ότι είναι κάτι που αγαπάς πολύ! Τι σου δίνει κάθε φορά την έμπνευση για να ασχοληθείς με κάποιο θέμα; Είναι βιωματικά;

Κάποιες φορές είναι βιώματα. Συνήθως αγγίζω θέματα που νιώθω ότι λίγο ή πολύ αφορούν όλους μας. Κάποια είναι παρακινητικά άλλα σχολιάζουν φαινόμενα της εποχής όπως το “political correctness” ενώ αλλά έχουν μια φιλοσοφική τάση.

Ένα από τα θέματα που ανέπτυξες στο podcast ήταν ο φόβος… Τι φοβάσαι περισσότερο;

Όποιος ενδιαφέρεσαι γι’ αυτή την απάντηση θα την βρει μέσα στο επεισόδιο. Αναφέρομαι στις φοβίες μου αναλυτικά. Πιο πολύ από όλα φοβάμαι μην χάσω εκείνους που αγαπώ.

 Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα και σημαντικά ονόματα. Ποιος θεωρείς ότι στάθηκε ορόσημο στην καριέρα σου;

Ο Ψαραντώνης όπως ανέφερα. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας όπου από την στιγμή που τον γνώρισα έγινε ακόμα πιο αγαπημένος μου. Πατρική φιγούρα γεμάτη μαθήματα για εμένα. Ακούω τραγούδια του καθημερινά και αισθάνομαι την παρουσία του συνεχώς. Ειδικά σε δύσκολες στιγμές και αποφάσεις ανατρέχω στην φωνή του και με δίαυλο τα τραγούδια του φαντάζομαι τι θα με συμβούλευε κάθε φορά ,αν ήταν εδώ. Φυσικά η συνεργασία μου με τη Δήμητρα Γαλάνη. Έχω ερμηνεύσει τραγούδια της
Κάποια από τα οποία έχουμε γράψει και μαζί. Την έχω Συνοδεύσει σε συναυλίες της στο μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Αυτή η γυναίκα είναι τεράστια, μια κινούμενη έμπνευση. Την θαυμάζω σταθερά. Είναι ασύλληπτα ευφυής, Γενναιόδωρη. Η αισθητική της είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και μου ταιριάζει πολύ. Επίσης είναι και πολύ καλή και cool “τύπισσα” ,αν μου επιτρέπεται η έκφραση.

Τα τραγούδια σου μιλάνε για έρωτα τι σημαίνει για σένα ο έρωτας; Είσαι ερωτευμένη;

Δεν μιλάνε μόνο για τον έρωτα. Στίχοι από κάποια τραγούδια που έχω γράψει είναι οι εξής : «Είμαστε θαύματα φτιαγμένα από τραύματα». «Μας τρώει κάτι μέσα μας και χάνουμε την μπέσα μας» «Καμιά ψυχή δεν μου φαίνεται ξένη.» «Το καθετί πάνω στη γη μοναδικό και μόνο». Και πολλά ακόμα που αφορούν κυρίως τον ανθρώπινο ψυχισμό. Στοιχείο αυτού φυσικά είναι κι ο έρωτας. Συνήθως γράφω πληγωμένη από έρωτα κι όχι όταν πλέω σε πελάγη ευτυχίας. Είναι ο τρόπος μου να κάνω το «σκοτάδι φως». Η αλήθεια είναι πως πάντα είμαι ερωτευμένη με κάποιον ή κάτι. Είναι η φύση μου τέτοια.

 

 Σε φοβίζει ο κορονοϊός; Θα κάνεις το εμβόλιο; Τι σου έχει λείψει τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία;

Αν και προσέχω πάρα πολύ το κάνω για τους γύρω μου κι όχι για εμένα. Δεν με φοβίζει. Μου λείπουν πολύ τα ταξίδια. Μια ταβέρνα. Αλλά πιο πολύ από όλα τα live, οι συναυλίες.


Ποιο είναι το όνειρό σου ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να πεις ότι έχεις πετύχει τους στόχους σου;

Συνεχίζω τα podcast μου. Ανυπομονώ να κυκλοφορήσει ο τρίτος μου δίσκος μέσα στην άνοιξη όπου έχει πολλές συνεργασίες έκπληξη. Και φυσικά να ανοίξουν τα πράγματα να κάνω με την μπάντα μου συναυλίες.
Κατά τα άλλα όταν νιώθω περήφανη για όσα παρουσιάζω είναι ένα πρώτο δείγμα πως έχω πετύχει τους στόχους μου. Όταν βρίσκω συνταξιδιώτες σε αυτήν την προσπάθεια σίγουρα νιώθω ότι πετυχαίνω.Η μεγαλύτερη επιτυχία για εμένα όμως είναι η εξέλιξη.

 

Read More

And More