Παύλος Γερουλάνος: Ποιος είναι ο γοητευτικός πολιτικός που διεκδικεί το Δήμο της Αθήνας!

Παύλος Γερουλάνος: Ποιος είναι ο γοητευτικός πολιτικός που διεκδικεί το Δήμο της Αθήνας! | tlife.gr

Ο Παύλος Γερουλάνος υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και θήτευσε ως υπουργός πολιτισμού στην κυβέρνησή του. Σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.  Γοητευτικός και πάντα καλοντυμένος, ο Παύλος Γερουλάνος είναι παντρεμένος από το 1996 με την Λάρα Μπαράζι και έχουν δυο κόρες της Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.

Με την σύζυγό του Λάρα

Προσωπική στιγμή με την κόρη του Τατιάνα το 2003 (πηγή φωτό Facebook Παύλου Γερουλάνου)

Ο Παύλος Γερουλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία στο Williams College. Το 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT. Είναι γιος του Μαρίνου Γερουλάνου, Αυλάρχη της βασίλισσας Άννας Μαρίας, και της Αιμιλίας Καλλιγά, αρχαιολόγου και προέδρου του Μουσείου Μπενάκη. Aπό την πλευρά της μητέρας του,είναι δισέγγονος του Πέτρου Καλλιγά και του Αντώνη Μπενάκη καθώς και τρισέγγονος των Εμμανουήλ Μπενάκη και Παύλου Καλλιγά

Ο ίδιος στο προσωπικό του site αναφέρει :

Είμαι Αθηναίος πολίτης και αγαπώ την πόλη μας με πάθος.  Μαζί με τη Λάρα, τη γυναίκα μου, έχουμε επιλέξει αυτή την πόλη για να ζήσουμε, να δουλέψουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, ώστε να αποκτήσουν τις πολιτισμικές βάσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να ολοκληρωθούν ως άνθρωποι.  Είμαι επιχειρηματίας και γνωρίζω τι σημαίνει να πάρεις μια εταιρία από την χρεοκοπία και να την κάνεις παράδειγμα σε διεθνές επίπεδο, εμπειρία που με έμαθε ότι δύναμη της Ελλάδας είμαστε εμείς, οι άνθρωποι της, η φύση της και η αυθεντικότητα των προϊόντων που παράγει.

Είμαι αφοσιωμένος στα κοινά και λατρεύω να διαφημίζω την ιστορία μας προωθώντας το Μουσείο Μπενάκη στο εξωτερικό. Αφιερώνω τον ελεύθερο μου χρόνο  στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων όπως έκανα με το ΕΡΓΟΤΑΞΗΟ που στόχο είχε να δημιουργεί κοινότητες στήριξης δημόσιων σχολείων που είχαν ανάγκη από υποδομές.  Διατέλεσα Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, όπου έζησα μερικά από τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου, αναγνωρίζοντας πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να πετύχουμε κοινούς στόχους.

Παρόλο που την πολιτική δεν την είδα ποτέ ως επάγγελμα, θεωρώ ότι είναι το πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να φέρει τις μεγαλύτερες και πιο δημιουργικές αλλαγές. Τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο χώρο αντιμετωπίζω κάθε πρόκληση με στόχο να δώσω αξία εκεί που άλλοι δυσκολεύονται να την αναγνωρίζουν.  Πρώτα αναζητώ το πρόβλημα κάτω από αυτό που φαίνεται διότι συχνά πνιγόμαστε στη λεπτομέρεια ενός προβλήματος και δεν αφιερώνουμε τον χρόνο να εντοπίσουμε τις ρίζες του.

READ more